Rajoy garanteix que "Catalunya seguirà sent Espanya", passi el que passi diumenge

Adverteix que no deixarà "mai enrere" els catalans i aposta per seguir el model de la selecció espanyola per "guanyar-ho tot"

Joan Rusiñol
1 min
Rajoy aquest dimarts a Barcelona amb Alícia Sánchez-Camacho, en un míting de la campanya de les eleccions al Parlament del 25-N / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha protagonitzat aquest dimarts un dels mítings més multitudinaris de la campanya dels populars catalans. Ha estat al cúpula d'Arenas, a Barcelona. Hi ha intervingut per portar un missatge de "tranquil·litat" als ciutadans que no volen la independència: "No deixarem mai els catalans enrere ni a les mans de projectes tan irresponsables", ha afirmat, en referència a CiU. "Ningú posarà res en risc, ningú posarà en risc l'estat del benestar ni el seu estatus. No tingueu por, encara que alguns no assumeixin les seves responsabilitats, d'altres assumim les nostres", ha advertit.

El líder popular ha qualificat el sobiranisme de "viatge al mai més" i ha fet una apel·lació als ciutadans a votar massivament el PP com a vot útil per garantir que Catalunya continua sent "espanyola i europea", una expressió que ha repetit fins a deu cops. Rajoy ha pronosticat que els resultats electorals dels populars "batran totes les expectatives". Segons ha dit, el PP serà la garantia del "diàleg" al nou Parlament.

També ha carregat amb duresa contra Artur Mas, i un cop més no l'ha anomenat, però ha dit que porta el país cap a "un carreró sense sortida" i que enganya "sobre el futur". Davant d'aquest projecte de l'estat propi, ha apostat per seguir l'exemple de la selecció espanyola i, junts, "guanyar-ho tot".

La candidata, Alícia Sánchez-Camacho, ha cridat a "frenar el poder absolut i absolutista" de CiU i ha reivindicat el PP com el partit del "seny català".

stats