Trontolla el cara a cara entre Arias Cañete i Valenciano

El PP vol introduir-hi un bloc específic sobre les competències plenes del Parlament Europeu

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl cara a cara televisat que han de protagonitzar, dimarts que ve, el candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, i la cap de llista del PSOE, Elena Valenciano, trontolla. Les negociacions entre els caps de campanya, Carlos Floriano i Óscar López, s'han encallat pel format del debat.

Segons ha explicat el dirigent popular, els conservadors no volen repetir exactament el format del que van protagonitzar el 2009 Jaime Mayor Oreja i Juan Fernando López Aguilar. En aquella ocasió, el cara a cara -que no va arribar a l'hora de durada- es va centrar en economia i ocupació, polítiques socials, drets i llibertats i el futur d'Europa. En aquesta ocasió, el PP vol un altre bloc centrat en les noves competències amb capacitat legislativa plena del Parlament comunitari, després de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa.

Els populars plantegen o ajuntar dos dels blocs o bé allargar deu minuts més el cara a cara.

Hi ha marge, encara, per trobar un acord. El PP confia que s'acabarà fent però no està disposat a acceptar les condicions socialistes. Els dos equips de campanya ja han fet el sorteig de quin dels dos aspirants començarà cada intervenció temàtica. Es farà a TVE però encara no està decidit qui el moderarà.

stats