ELECCIONS EUROPEES
Política 27/05/2014

El PP atribueix la caiguda al fet que el seu electorat encara vol més mà dura contra el procés sobiranista

La líder del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, fa "autocrítica" però es limita a atribuir-ho al fet que els seus votants encara no perceben la recuperació. Segueix considerant "minoritari" el suport al procés sobiranista

Ara / Agències
2 min
L'executiva del PP, reunida aquest dimarts per valorar els resultats electorals / NÚRIA JULIÀ / ACN

BarcelonaAutocrítica limitada del PP a Catalunya. La líder del partit, Alícia Sánchez-Camacho, ha atribuït aquest dimarts la derrota electoral a Catalunya –ha caigut a la cinquena posició i ha passat del 18% dels vots el 2009 al 9,8 aquest diumenge– al fet que el seu electorat es continua sentint "desemparat" davant el procés sobiranista i volen una resposta més ferma. "Hem tingut fermesa amb el debat sobiranista però no és el mateix per a algú que hi viu des de casa seva que des de l'estratègia política", ha argumentat, per afegir que "molts s'han pogut sentir desemparats davant el procés independentista". Això sí, està convençuda que quan s'evidenciï, diu, que "no hi haurà referèndum" el 9-N, els seus votants respondran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, també opina que la baixada de vots és deguda al fet que els votants del PP a Catalunya no s'han mobilitzat perquè no perceben els efectes de la suposada recuperació econòmica que exhibeixen els polpulars. Tot plegat, un "avís" als populars.

L'executiva del PP a Catalunya ha valorat els resultats en una reunió que ha durat tres hores. "No hem rebut el nombre de vots que ens hauria agradat rebre", ha admès finalment Camacho, que també ha deixat clar que la baixada s'ha d'emmarcar en el "descens generalitzat" a tot l'Estat. Ara bé, ha negat que part del votant popular hagi optat per C's, UpyD o Vox a Catalunya, cosa que opina que sí que ha passat a nivell estatal.

"Amenaces i assetjament"

A més, Camacho ha tornat a deplorar que el PP a Catalunya ha hagut de fer una campanya farcida d'"amenaces i assetjament", en referència als 'escraches' i a l'atac de Vilanova.

Per tal de recuperar-se de la patacada, Camacho ha encarregat dos informes. Un per "reforçar l'acció i l'explicació de l'acció de govern" a sectors polítics i econòmics catalans, i un altre sobre la necessitat de "reforçar les estructures del partit" amb la mirada posada sobretot a les eleccions municipals del 2015 a la província de Barcelona i a municipis de més de 20.000 habitants. "No es poden fer polítiques amb estructures de fa 30 anys", ha asseverat.

stats