País Valencià 30/05/2014

Podem no reconeix com alcalde de la formació el regidor trànsfuga d'Esquerra Unida del País Valencià

L'alcalde de Benicull de Xúquer té previst abandonar el grup municipal d'Esquerra Unida i passar al grup de no adscrits en un ple que se celebrarà dilluns

Europa Press
2 min

ValènciaPodem ha aclarit aquest divendres que l'alcalde de Benicull de Xúquer, a la comarca de la Ribera Baixa, al País Valencià, Joan Vicent Geribá, que ha anunciat la seva intenció de donar-se de baixa d'Esquerra Unida del País Valencià per afiliar-se a Podem, no representa a aquesta formació política a l'Ajuntament. Així mateix, ha indicat que els càrrecs institucionals de Podem "únicament poden ser triats com a tals en unes eleccions oficials i després d'haver estat triats com a candidats en un procés de primàries obertes al conjunt de la ciutadania".

Joan Vicent Geribés té previst passar al grup de no adscrits en el ple municipal de dilluns després d'haver sol·licitat la baixa d'Esquerra Unida amb la intenció de passar a les files de Podem. Geribés va ser triat en les llistes d'EUPV però fa uns tres mesos va sol·licitar la baixa de la formació política per problemes amb el col·lectiu. No obstant això, i malgrat que el partit li va demanar l'acta, no la va retornar.

Podem País València, en un comunicat publicat en el seu mur de la xarxa social Facebook, explica que Joan Vicent Geribés "ha estat un dels milers de ciutadans anònims que han participat a Podem des dels inicis del moviment", però "en cap moment ha fet gala de la seva condició d'alcalde".

Sobre aquest tema, assegura que ha participat en les assemblees del Cercle de la Ribera "com pot fer-ho qualsevol altre ciutadà, independentment de la seva filiació política o càrrec". Per tant, assenyala que Joan Vicent Geribés no és alcalde per Podem i que "tampoc ocupa cap posició de responsabilitat" en aquest partit. "Ni ell ha volgut tenir-la ni seria compatible amb el seu càrrec d'alcalde en les condicions actuals", destaca la nota.

De la mateixa manera, indica que, per tant, "Podem no té, ni tindrà, cap relació amb els problemes o desavinences que s'hagin pogut donar en el si del govern municipal de Benicull de Xúquer".

Per la seva banda, el portaveu adjunt d'Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha valorat a Twitter que Podem hagi deixat "ben clar" que Geribés no és alcalde de Podem. Blanco ja va assenyalar aquest dijous que aquest és un cas de "transfuguisme", ja que Geribés "abandona l'organització i traeix la voluntat dels votants".

stats