POLÍTICA MUNICIPAL
Política 29/05/2014

Un trànsfuga d'Esquerra Unida pot ser el primer alcalde de Podem

L'alcalde de Benicull de Xúquer (País Valencià), Joan Vicent Geribés, passarà dilluns al grup de no adscrits després d'abandonar EUPV i entrar al partit de Pablo Iglesias

Europa Press
1 min

ValènciaL'alcalde de Benicull de Xúquer (a la comarca valenciana de la Ribera Baixa), Joan Vicent Geribés, té previst passar al grup de no adscrits en el ple municipal de dilluns després d'haver sol·licitat la baixa d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) amb la intenció de passar a les files de Podem, segons ha pogut saber Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Geribés va ser triat en les llistes d'EUPV però fa uns tres mesos va sol·licitar la baixa de la formació política per problemes amb el col·lectiu. No obstant això, i malgrat que el partit li va demanar l'acta, aquest no la va tornar.

Pel portaveu adjunt d'EUPV a les Corts, Ignacio Blanco, aquest és un cas de "transfuguisme", ja que Geribé "abandona l'organització i traeix la voluntat dels votants".

Respecte d'això, ha insistit: "Per nosaltres és un trànsfuga que hauria d'haver retornat l'acta i confiem que Podem no l'accepti com a representant seu, que no empari el transfuguisme". "Confiem de veritat –ha afegit– que Podem, que té clares les qüestions democràtiques, no empari el transfuguisme", ha insistit.

stats