Margallo creu que el 25-M demostra el "sostre" de l'independentisme català

Insisteix que, tot i el resultat del bloc favorable a la consulta, la votació del 9-N no es produirà

Efe
1 min
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, diumenge passat, dia de les eleccions. EFE

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat aquest dimarts que no creu que el resultat a les urnes, diumenge passat, sigui un aval al procés sobiranista i ha assegurat que la independència de Catalunya "no es produirà, com no es produirà la consulta".

García-Margallo ha fet aquestes declaracions als periodistes abans de participar a la inauguració del cicle 'La reforma de les institucions, a debat', a la Casa Àrab de Madrid.

"Hi ha hagut una enorme mobilització d'independentistes, han anat a les urnes, la qual cosa demostra quin és el seu sostre. Altres persones no independentistes han preferit abstenir-se", ha explicat el ministre, que ha dit que aquest assumpte exigeix una reflexió més seriosa", però una vegada que s'analitzin amb més profunditat les dades.

Sobre la data del 2016 per una eventual independència, García-Margallo ha estat clar: "La independència de Catalunya no es produirà, com no es produirà la consulta. I no perquè el govern [espanyol] no estigui disposat a parlar d'aquest tema: simplement no pot parlar d'aquest tema", ha subratllat, abans d'afegir: "La unitat d'Espanya no ens correspon decidir-la a nosaltres, no és entre les nostres competències".

"El govern ha jurat defensar i fer complir la Constitució", ha afegit el ministre.

stats