Quarta edició de 'L'Arbre dels Somnis'
Especials 27/11/2021

Empleats i clients de CaixaBank lliuraran regals de Nadal a 25.000 nens i nenes en situació de pobresa

El programa solidari complirà les il·lusions dels més petits gràcies a la col·laboració d’empleats, clients, el programa de Voluntariat de CaixaBank i més de 400 entitats socials vinculades a la lluita contra la pobresa infantil de totes les comunitats autònomes

3 min
Un client entrega el regal que un nen vinculat a una entitat social va demanar a la seva carta de 'L’Arbre dels Somnis'

CaixaBank presenta una nova edició de la iniciativa solidària L’Arbre dels Somnis, que pretén oferir regals de Nadal a més de 25.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. L’entitat financera ha organitzat la quarta edició d’aquest programa, obert a tots els clients de l’entitat, empleats i a tots els integrants del programa de Voluntariat de CaixaBank. Juntament amb 400 entitats socials de totes les províncies d’Espanya, es coordinarà la recepció de les cartes elaborades pels nens i nenes i es gestionarà el lliurament a cadascun dels participants a través de la xarxa de més de 6.000 oficines de CaixaBank repartides per tot el territori o de manera telemàtica.

Es calcula que l’edició 2021 mobilitzarà milers de persones, entre entitats col·laboradores, treballadors socials, voluntaris, empleats i clients de l’entitat financera, per fer realitat els desitjos de tots els nens vinculats a entitats socials que lluiten contra la pobresa infantil de totes les comunitats autònomes com les adherides al programa CaixaProinfancia de Fundació “la Caixa”. Entre les organitzacions col·laboradores, hi figuren Creu Roja, Càritas, Secretariat Gitano o Save the Children, així com els serveis socials de nombrosos municipis i petites entitats d’àmbit local.

Aquesta nova edició de L’Arbre dels Somnis buscarà consolidar-se, un any més, com una de les iniciatives solidàries capdavanteres del país. Des del 2018, l’entitat financera ha aconseguit complir els somnis de més de 70.000 nens i nenes.

Un client deixant un regal sota 'L'Arbre dels Somnis'

Realització de somnis

L’objectiu principal de L’Arbre dels Somnis és fer possible el desig de nens i nenes que difícilment tindran per Nadal el regal desitjat pels escassos recursos econòmics familiars. Per això, els nens beneficiaris de la iniciativa han escrit una carta demanant els regals que voldrien rebre.

Totes aquestes cartes s’han distribuït per tota la xarxa de CaixaBank. Clients i empleats poden sol·licitar una de les cartes i, d’aquesta forma, contribuir a fer realitat el desig expressat pel nen. Una vegada el paquet estigui preparat, hauran de lliurar-se en la mateixa oficina on van rebre la carta, amb una etiqueta identificadora que facilita l’organització per garantir la traçabilitat i correcte lliurament. El termini per la recepció dels regals finalitzarà el 15 de desembre.

A més, en aquesta edició, i per primer cop, CaixaBank compta amb la col·laboració d’El Corte Inglés. Per cada dos regals que els participants adquireixin a través del seu web oficial, El Corte Inglés donarà un regal addicional que es canalitzarà a través de Creu Roja i anirà destinat a nens refugiats a Espanya que no han tingut l’oportunitat d’escriure la seva carta. Gràcies a aquesta col·laboració es podran multiplicar els regals i arribar a molts més nens en situació de vulnerabilitat.

Capil·laritat territorial

Per segon any consecutiu, la iniciativa s’extrapola a tota a la xarxa del Grup CaixaBank. Gràcies a això, l’edició d’enguany de L’Arbre dels Somnis aconseguirà l’extensió més gran de la seva història a tot el territori. Pel que fa a l’àmbit català, CaixaBank repartirà 6.851 cartes redactades per nens i nenes catalanes amb les seves peticions i es gestionarà l’entrega de tots els regals demanats entre els voluntaris i les entitats socials, on gairebé 100 col·laboren en aquesta tasca a tota Catalunya.

Així mateix, es desenvoluparà una àmplia campanya en xarxes socials, que podrà seguir-se sota l’etiqueta #ÁrbolDeLosSueños.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l’herència que ha rebut, l’entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals.

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes.

A més del suport a la distribució d’ajudes econòmiques de la Fundació “la Caixa”, Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per empleats en actiu de l’entitat i el seu grup, de la Fundació “la Caixa”, de jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, així com d’amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va complir el seu quinzè aniversari de tasca solidària. En total, en l’últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, a la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, s’ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables en tot el país en matèria d’educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

stats