Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

El nou enviat de l'ONU a Síria qualifica la seva missió de "gairebé impossible"

Lakhdar Brahimi reconeix que "no s'està fent prou per aturar els xocs". Els bombardejos del règim a la província d'Alep deixen una vintena de morts, segons els grups opositors

L'intent de trobar una sortida diplomàtica al conflicte sirià és una missió "gairebé impossible" i no s'està fent prou per posar fi als enfrontaments, ha declarat aquest dilluns el nou mediador de l'ONU i la Lliga Àrab, Lakhdar Brahimi. En una entrevista a la BBC, Brahimi, el diplomàtic algerià que va substituir el dimissionari Kofi Annan, ha assegurat que sap que la seva tasca "és molt difícil, gairebé impossible", i que "és un llast terrible el fet que no estiguem fent gaire". Annan va deixar el càrrec i va denunciar les divisions al si del Consell de Seguretat de l'ONU.

Unes 20.000 persones han mort en la revolta contra el règim de Baixar al-Assad, que va començar fa gairebé un any i mig. "La gent a Síria ja diu: 'Ens estan matant i què feu vosaltres?', i el cert és que no fem gaire res", ha reconegut Brahimi. El diplomàtic ha assegurat que se sent com "davant d'un mur" i que assumeix la nova responsabilitat "amb els ulls oberts i sense fer-se il·lusions".

Bombardejos a Alep

Els bombardejos de les tropes del règim sirià contra la ciutat d'Al Bab , a la província septentrional d' Alep , han causat aquest dilluns una vintena de morts , segons els grups opositors . Els Comitès de Coordinació Local ( CCL ) informen que 25 persones han mort a causa dels atacs llançats per avions militars , mentre que l'Observatori Sirià de Drets Humans ( OSDH ) parla de 18 morts. Entre les víctimes d'Al Bab hi ha dones i nens . Els atacs de les forces governamentals també han castigat e l barri d'Al Maishar, a Alep , on un bloc d'habitatges va quedar destrossat . La ciutat d'Alep és escenari, des de mitjans de juliol, d'una ofensiva militar per recuperar els barris en mans dels rebels de l'Exèrcit Sirià Lliure ( ESL) .

A la resta del país , els bombardejos van afectar la província central de Homs , sobretot la població de Rastan , que pateix escassetat d'aliments i medicaments , com Damasc i les poblacions de la seva perifèria . Al barri de Tishrin, a Damasc, hi ha hagut  combats entre els rebels i les tropes governamentals , un dia després que diverses explosions afectessin edificis militars del cor de la capital . També hi ha hagut xocs a la província costanera de Latakia ( nord-oest ) , on , segons l'Observatori , han mort  almenys vuit soldats del règim i cinc combatents de l'ESL .


Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT