Una obra d'art de Payet evita l'ensopegada francesa al partit inaugural (2-1)

Els homes de Deschamps no aconsegueixen brillar en un partit fluix de Pogba

Toni Padilla
Payet, celebrant el gol del triomf francès

BarcelonaPrimer partit i gairebé primera sorpresa. França, amfitriona de l'Eurocopa i gran favorita a les cases d'apostes per guanyar el torneig, ha patit molt per derrotar els romanesos. Un gol increïble de Dimitri Payet als 88 minuts, amb un xut espectacular del jugador del West Ham, ha evitat l'empat dels amfitrions (2-1).

Ja als dos minuts de joc, els romanesos han perdonat el primer gol, quan Lloris ha tret una pilota de la línia de gol. Mica en mica, el 4-3-3 francès s'ha posat en marxa, amb Payet, el jugador nascut a l'illa de Reunió, molt actiu per la banda. Les aparicions del jugador del West Ham, unides a la feina de Matuidi, han permès als amfitrions anar-se fent amb el control. Griezmann ha rematat de cap al pal abans del descans i Deschamps s'ha marxat al vestidor pensant que França ja mereixia guanyar.

Giroud, celebrant el primer gol de l'Eurocopa

Però Romania, ordenada i amb atacs liderats per Andone, anava aguantant. El primer gol ha arribat finalment amb una centrada de Payet rematada per Giroud, fent possible falta al porter Tatarusanu (57'). Però Romania ha contestat ràpidament amb un penal d'Evra transformat per Stancu (65').

Deschamps ha buscat la forma de trencar la defensa romanesa, canviant els dos jugadors de més renom, Griezmann i Pogba, per Coman i Martial. Però Romania ha aguantat ferma fins que Payet, amb un xut des de la frontal, ha salvat als francesos. Suïssa i Albània juguen demà el segon partit d'aquest grup.