EUROCOPA 2016

Alemanya-França: Un clàssic europeu en el camí per la final

Els alemanys, debilitats per les lesions, juguen (Dijous,21h,T5) contra una França confiada

Joan Aureli Raich
2 min
Griezmann i Giroud, els homes gol de França

BarcelonaQuan Alemanya i França surtin dijous al camp (21h, T5), ho faran coneixent a qui s'haurà d'enfrontar a la gran final de l'estadi de Saint-Denis del proper diumenge. Amb aires de final anticipada els dos equips reeditaran un clàssic europeu que, en fases finals, s'ha produït fins a cinc vegades prèviament, amb un sol triomf francès, el 1958. La teòrica superioritat alemanya, per història, per palmarès i per arribar a l'Eurocopa com a campiona mundial, està en dubte a causa del bon moment dels francesos que, en aquesta competició, han anat clarament de menys a més.

Els jugadors del tècnic francès Didier Deschamps es van carregar de confiança amb la victòria contra Islàndia i confien en el suport de la seva afició per derrotar a l'equip alemany. Els Pogba, Payet, Giroud i companyia arriben al partit en una clara línia ascendent després de patir per superar a rivals com Albània o Romania. Els homes de Joachim Löw, per la seva banda, es van mostrar molt contundents en el primer partit de la fase d'eliminatòries contra Eslovàquia però van despertar vells fantasmes en els quarts de final en un duel contra Itàlia que va acabar en una fatídica tanda de penals. Els alemanys encara orfes dels gols d'homes claus com Thomas Müller patiran per poder superar el competitiu mig del camp francès.

L'onze francès no preveu sorpreses i disposarà del gran moments dels seus atacants titulars, el jugador de l'Atlètic de Madrid Antoine Griezmann i d'Olivier Giroud per foradar la porteria de Manuel Neuer que, fins al penal anotat per Bonucci en quarts de final, es mantenia impol·luta. A part no té baixes ni sancions que modifiquin el seu onze tipus. Per part dels alemanys la situació és molt diferent: les lesions de Mario Gómez i de Sami Khedira, la sanció de Mats Hummels i les molèsties d'homes com el polivalent defensa Höwedes o Bastian Schweinsteiger obliguen al tècnic a buscar alternatives i pensar en homes menys habituals com Emre Can o el jugador del València Shkodran Mustafi.

El duel entre els dos equips serveix també per veure a molts companys d'equip enfrontats. Al Bayern hi juguen molts dels jugadors de Löw i comparteixen equip amb el francès Kingsley Coman, i situacions similars passen, per exemple a l'Arsenal FC on l'ex madridista Mesut Özil comparteix vestidor amb Olivier Giroud o Laurent Koscielny, al Juventus o al Manchester United. Aquest coneixement mutu de molts dels protagonistes afegeix un plus en un partit que es preveu molt igualat i que es jugarà dijous a l'estadi Velòdrom de Marsella.

stats