Invisible Arda, immens Modric (0-1)

Turquia juga la mitja hora final sense el blaugrana, erràtic en la derrota de la seva selecció contra Croàcia, primer líder del grup d'Espanya a l'Eurocopa

A.l.
2 min
Rakitic i Arda Turan

BarcelonaEl Parc dels Prínceps de París ha viscut l'estrena d'una de les seleccions que presenta candidatura a fer les coses bé en aquesta Eurocopa. Croàcia, sota la batuta d'un immens Luka Modric, ha superat 0 a 1 Turquia, que ha jugat l'última mitja hora de joc sense la seva estrella, Arda Turan.

El blaugrana ha estat substituït a l'hora de joc pel seu seleccionador, Fatih Terim, que no ha trobat mai la manera de fer mal a l'ordenat i consistent equip balcànic, que s'ha endut els tres punts en el primer partit del grup D –el d'Espanya– amb un gol del migcampista madridista. Al minut 41 Modric ha caçat des de la frontal una pilota que baixava amb neu, i ha empalat amb força un xut que ha agafat desprevingut el porter turc Volkan Babacan. Turquia, tot i tenir una hora per davant, no ha tingut futbol ni empenta per posar contra les cordes el seu rival.

L'Arda de Turquia és fins ara el mateix jugador que l'Arda del Barça. Sense l'ombra del trident ni d'Iniesta, futbolistes que en el seu primer any al Camp Nou han empetitit un jugador que aterrava amb galons de crac, el mitjapunta turc no ha sabut brillar ni demostrar que és el líder natural del seu país en l'Eurocopa. El blaugrana s'ha mostrat erràtic amb la pilota als peus, sense aconseguir desequilibri quan Turquia el buscava, inoperant i inofensiva, davant l'ordre balcànic.

El d'Arda és un rol ben diferent del que juga en la selecció croata Ivan Rakitic, que ha demostrat a París perquè és ell el titular al Barça i no el seu company de vestidor. Rakitic té galons dins l'esquema d'Ante Cacic, jugant per darrere del davanter, amb plena llibertat per acompanyar les sortides ràpides per banda esquerra d'Ivan Perisic i les segones jugades que despenja l'incombustible Mario Mandzukic. Una carrera de Rakitic, trencant línies des de la medul·lar, ha precedit un dels dos travessers croats, el llançament de falta de Darijo Srna. Uns minuts més tard, ha estat Perisic qui ha girat el coll a centrada del mateix Srna, per acabar topant amb el pal per segona vegada.

A Rakitic l'acompanya en la medul·lar Luka Modric, verdader motor dels croats, jugant per davant dels dos centrals, incansable en la recuperació però alhora timó dels seus quan tenen el control. Quan Croàcia posa pausa i s'oblida dels centímetres de Mandzukic, Modric i Rakitic emergeixen per exhibir el seu lideratge. És una de les dues cares d'una selecció que combina el futbol control amb el joc directe buscant la poderosa figura del davanter del Juventus, ex de l'Atlètic de Madrid i Bayern Munic.

L'única opció clara dels turcs ha arribat a la primera meitat, encara amb empat, quan Ozan Tufan s'ha elevat entre Vedran Corluka i Domagoj Vida per trobar les mans del porter croat sota la mateixa línia de gol.

stats