36 detinguts en una nova jornada de violència a Lilla

La policia va haver de dispersar els aficionats amb gas lacrimogen. La jornada va acabar amb 50 ferits, 16 d'ells ingressats

Ara
1 min
La policia ha dispersat aficionats anglesos amb gas lacrimogen

BarcelonaL'Eurocopa de França va viure dimecres una nova jornada de violència, en aquest cas a Lilla, on la policia va utilitzar gas lacrimogen per dispersar un grup de seguidors anglesos que estaven creant aldarulls.

Els problemes van començar després del partit entre Rússia i Eslovàquia. Segons diversos testimonis, els aficionats anglesos van aplaudir i corejar els seguidors eslovacs que sortien de l'estació de tren (tornaven del partit). Després, van increpar alguns periodistes russos, i per evitar mals majors la policia va decidir dispersar la concentració, utilitzant el gas lacrimogen. Després d'uns minuts d'enfrontament, els seguidors es van escampar per diversos carrers de Lilla.

Els fets es van produir al costat de l'estació de tren, en una zona amb bars on s'havien concentrat desenes d'aficionats anglesos. Tot i que estava en vigor la llei seca, molts establiments venien alcohol als seguidors. De fet, la policia va multar sis establiments per saltar-se la normativa, que impedia la venda de begudes alcohòliques des de la vigília de la celebració d'un partit.

A través d'un comunicat, el govern francès ha anunciat que es van practicar un total de 36 detencions. Els disturbis també van provocar 50 ferits, 16 dels quals van ser hospitalitzats.

stats