La UEFA exclourà Rússia de l'Eurocopa si hi ha nous aldarulls dins l'estadi

El Comitè de Disciplina ha imposat una multa de 150.000 euros a la Federació Russa pels incidents a Marsella

M.m.
2 min
Un aficionat ferit és arrestat durant els incidents entre els seguidors russos i anglesos a Marsella.

BarcelonaEl Comitè de Disciplina de la UEFA ha decidit desqualificar Rússia de l'Eurocopa, tot i que la sanció només s'aplicarà de forma definitiva si es tornen a produir aldarulls a l'interior d'un estadi. A més a més, s'imposa una multa de 150.000 euros a la Federació russa de futbol.

La decisió s'ha pres aquest dimarts a París, on s'ha reunit el Comitè de Disciplina de l'òrgan rector del futbol europeu. La UEFA ja havia amenaçat Rússia amb desqualificar-la de l'Eurocopa. La sentència ja és ferma, però amb l'asterisc que només es complirà si hi torna a haver batalles com la del cap de setmana a Marsella. En concret, han de ser baralles significatives a l'interior de l'estadi. Dit d'una altra manera, la UEFA dóna a Rússia una segona oportunitat.

La policia usa esprai per dissoldre la multitud de seguidors russos a Lilla

Tot i l'avís de les autoritats, aquest dimarts a la nit hi ha hagut nous incidents, en aquest cas que han acabat amb la detenció de quatre seguidors russos a Lilla, dos per esbatussar-se amb anglesos, i dos perquè duein un bat de bèisbol i un martell al cotxe.

Els aficionats anglesos es burlen dels russos

La batalla campal de dissabte entre aficionats russos i anglesos –que segons les autoritats, van instigar els seguidors russos– van acabar amb destrosses, més d'un centenar de detinguts i diversos ferits, un d'ells de caràcter greu.

La sanció econòmica per a Rússia, de 150.000 euros, és la mateixa que ha de complir el Barça per l'exhibició de les estelades en els partits de Champions, segons l'última sentència de la UEFA feta pública aquest mes de juny.

D'altra banda, la policia francesa ha identificat i detingut una trentena d'aficionats russos, que seran expulsats del país. En concret, 29 seguidors sospitosos de participar a la batalla: "Seran expulsats perquè algunes d'aquestes persones no poden estar en territori nacional francès", ha dit el primer ministre, Manuel Valls. Les detencions s'han fet a la localitat de Mandelieu, prop de Cannes.

stats