Nova batalla campal entre aficionats anglesos i russos

La policia ha detingut sis aficionats i cinc més han quedat ferits –un d'ells, de gravetat– en una baralla en què hi havia entre 200 i 300 persones per bàndol

Ara
1 min
Batalla campal entre aficionats anglesos i russos, a Marsella

BarcelonaCentenars d'antiavalots han hagut d'intervenir aquest dissabte a tarda a la zona del Port Vell de Marsella després d'un nou episodi de disturbis de seguidors anglesos, que s'han enfrontat a altres aficionats russos a poques hores del partit entre les seves seleccions a l'Eurocopa.

El prefecte (delegat del Govern), Laurent Núñez, ha explicat que a la tarda s'havien comptabilitzat sis detinguts i cinc ferits –un d'ells, de gravetat, ja que havia tingut una aturada cardíaca.

En declaracions al canal BFM TV, Núñez ha insistit que els agents havien intervingut per dispersar els grups que s'havien enfrontat durant gairebé dues hores, i que ha xifrat entre 200 i 300 per cada bàndol.

Preguntat per si no quedava en evidència que les mesures posades en marxa s'havien vist superades per la realitat de la violència, ha respost que el dispositiu "és suficient per ara".

A més a més, ha precisat que el que havia passat és que hi hagut baralles en diferents punts del centre, i que les forces de l'ordre havien actuat "sistemàticament" amb càrregues i gasos lacrimògens.

Aquests episodis de violència recorden els que hi va haver també a Marsella durant el Mundial del 1998, que també van protagonitzar seguidors anglesos i que van provocar desenes de ferits.

stats