Futbol

Una renovada Anglaterra debuta contra Rússia

Els anglesos arriben a la competició amb l'equip més jove en gairebé mig segle

Ara
2 min
El capità d'Anglaterra, Wayne Rooney (al davant) i el porter Joe Hart

BarcelonaLa selecció d'Anglaterra debuta dissabte 11 contra Rússia, el partit fort de la jornada en el grup B, i que es disputarà a les 21 hores (T5) a l'estadi Velòdrom de Marsella.

L'equip dels 'pross', entrenat pel veterà Roy Hodgson, ha arribat a l'Eurocopa després d'aconseguir un ple de victòries en els 10 partits de la fase de classificació. Aquest fet ha aixecat moltes expectatives al voltant dels anglesos que arriben a la competició amb un suport poques vegades vist per part dels aficionats.

L'entrenador londinenc, que el proper mes d'agost complirà 69 anys, ha sigut el responsable d'assumir el rejoveniment d'un equip que jubila a dos referents dels últims anys en el futbol britànic: Steven Gerrard i Frank Lampard. La nova Anglaterra, amb una mitjana d'edat de 25 anys anirà liderada pel ja veterà Wayne Rooney, i serà secundat per joves jugadors prometedors com el migcampista Dele Alli o l'atacant Harry Keane.

L'equip rus és l'antítesi de l'anglès. Està liderat per un entrenador jove, Leonid Slutski (45 anys), que va confiar en un bloc de veterans per classificar a l'equip per a l'Eurocopa. Els russos estaven gairebé fora de la competició quan els entrenava Fabio Capello, però l'arribada de Slutski i la confiança d'aquest en jugadors veterans, va suposar quatre victòries consecutives en la fase de classificació que, finalment, van portar els russos a França. L'equip de la Federació Russa ha perdut per lesió els seus dos principals atacants, Alan Dzagoev i al madridista Txérixev, i el tècnic espera que Aleksander Kokorin, del Dinamo de Moscou i Artem Dzyuba del Zenit de Sant Petersburg aprofitin la seva oportunitat.

Els anglesos aspiren a quedar primers del grup B i els russos a passar d'aquesta primera fase. El grup el completen les seleccions d'Eslovàquia i de Gal·les que s'enfronten també aquest dissabte (18 h).

stats