Una Bèlgica plena d'estrelles buscarà superar la muralla Italiana

El duel entre belgues i italians està destinat a ser un dels més atractius de la primera volta

Joan Aureli Raich
2 min
L'equip italià exercitant-se durant els dies prèvis al compromís contra Bèlgica

BARCELONALa millor generació del futbol belga en molts anys s'enfronta contra una Itàlia orfe d'estrelles. L'estadi de Lió acollirà aquest dilluns (21 hores, UEFA.com) el partit entre els dos grans del grup E, el grup de la mort que completen Suècia i Irlanda del Nord.

Bèlgica arriba a l'Eurocopa situada en el segon lloc del rànquing mundial segons la FIFA (tan sols superada per l'Argentina) amb la faceta ofensiva com a principal arma. El trident atacant belga estarà format a priori per Eden Hazard (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City) i Romelu Lukaku (Everton). Aquests tres atacants es complementen amb suplents de luxe com Dries Mertens, o els jugadors del Liverpool Christian Benteke o Divock OrigiMarc Wilmots Carrasco

Per contra, el punt dèbil dels belgues està en la defensa. La baixa per lesió del seu capità, el jugador del Manchester City Vincent Kompany, ha obligat al tècnic a fer proves i, a jutjar pels últims resultats (empat a 1 contra Finlàndia i derrota 3 a 2 contra Noruega), encara no ha tocat la tecla encertada. Sembla que els centrals titulars seran el blaugrana Thomas Vermaelen (gairebé inèdit amb el Barça) i Toby Alderweireld del Tottenham Hotspur de Mauricio Pochettino. Vertonghen i Laurent Ciman completarien una línia defensiva que protegeix la porteria de Thibaut Courtois.

A l'altre part de camp, Itàlia presenta un bloc gairebé oposat. L'equip que entrenat per Antonio Conte té una defensa fèrria liderada pels jugadors del Juventus de Torí. Bonucci, Barzagli i Chiellini seran les garanties dels transalpins per evitar que els rivals arribin la porteria custodiada per un immortal Gianluigi Buffon. A diferència dels belgues, arriben amb dues victòries en els dos últims amistosos (1 a 0 contra Escòcia i 2 a 0 contra Finlàndia).

El dubte a Itàlia és per davant de la defensa. En principi sembla que De Rossi serà fixe, acompanyat de Giaccherini i Parolo amb Candreva i Darmian per les bandes. Al davant s'espera la dupla formada per l'italo-brasiler Éder i l'atacant del Southampton Graziano Pellé.

S'espera un duel molt intens entre el bloc defensiu italià i l'atac belga, en el qual la història és favorable als italians que han guanyat 13 dels 21 cops en què s'han enfrontat.

stats