Redaccional
Especials 20/11/2023

La família de restauradors celebra el 20è aniversari de Ca la Nuri a la Barceloneta

El restaurant és un dels llocs de referència de Barcelona on assaborir arrossos vora el mar

Redacció
3 min
Un dels arrossos de Ca la Nuri amb vistes a la Platja del Somorrostro

BarcelonaAl 1962 la Nuri i el Jordi, una jove parella del Bages, van obrir el seu primer negoci al barri del Poblenou de Barcelona. Amb poc més de vint anys i sense cap experiència en el sector, van posar-se al capdavant d’un bar que acolliria durant catorze anys els veïns i treballadors del barri. Així, dia a dia, fins que el sereno els alertava que havien d’abaixar la persiana i tenir una estona de descans. Fins l’endemà.

La traça de la Nuri a la cuina i del Jordi animant la sala van plantar la llavor d’un negoci que, 60 anys després, continua més viu que mai amb la segona i tercera generació de la família, i on els arrossos són el segell distintiu. El que avui és el plat de referència de la casa, va sorgir de la manera més espontània, quan la Nuri va voler aprofitar les parts sobrants d’altres plats per cuinar arrossos. Unes potes de calamar, els caps de les gambes o un tros de pollastre. Ella sempre trobava la manera de fer grans arrossos amb les quatre coses que tenia a l’abast. I així els arrossos van anar agafant pes a la seva cuina, com també ho van fer altres especialitats de la gastronomia mediterrània. Peixet fregit, musclos, calamars a l’andalusa... El negoci ja tenia tots els ingredients per fer-se dir restaurant.

Avui els cinc restaurants de la Família Nuri segueixen oferint la mateixa base gastronòmica: a primera línia de mar amb Ca la Nuri, Xiroi i Sal Mar; a la Rambla del Poblenou amb Bar Nuri; i a la zona logística del Port, amb l’Arrozal.

La Nuri i el Jordi a la cuina del primer negoci al Poblenou.

Ca la Nuri, 20 anys davant del mar

Ca la Nuri és el restaurant de referència de la família de restauradors, conegut no només pels seus arrossos, sinó també per la seva privilegiada ubicació davant del mar, a la platja del Somorrostro.

Enguany el restaurant celebra dues dècades des que un dels fills, el Ricard, en un dels seus passejos en bicicleta, va intuir que aquella ubicació era immillorable per continuar el negoci que havien iniciat els seus pares. El 2003 la zona no tenia ni de bon tros la popularitat que té avui dia, però aquella ànima emprenedora que havia après a casa el va impulsar a iniciar un projecte que cada dia seria més gran. Els plats estrella de Ca la Nuri són aquests:

  • La paella: a l’octubre s’ha estrenat una nova versió del seu plat més preuat, la paella Família Nuri, amb l’ànima de sempre però amb algunes novetats que la fan més deliciosa.
  • Els musclos: l’èxit d’una recepta senzilla se sustenta en el producte de qualitat i en el mètode de cocció, amb la planxa ben calenta i un raig generós d’oli amb all i julivert.
  • L’escuma de crema catalana: qui digui que el final no és el més important és perquè no ha tastat aquesta versió lleugera de la crema catalana, que amaga carquinyolis dins.

MÉS INFO:

Web: www.familianuri.com

Instagram: @familianuri

Ca la Nuri. Cuina marinera i arrossos de temporada a primera línia de mar. Passeig Marítim de la Barceloneta · 932 213 775

Xiroi. Arrossos, tapes, còctels i molt de ritme! Passeig Marítim de la Nova Icària, 38 · 932 213 558

Sal Mar. Cuina mediterrània amb un toc de fusió. Passeig Marítim de la Barceloneta · 932 240 707

Bar Nuri. Cuina de barri amb les tapes i platets de sempre. Rambla del Poblenou, 34 · 932 252 098

Arrozal. Arrossos i receptes a la brasa, un oasi al Service Center de ZAL-Port. Av. Ports d’Europa, 100 · 932 211 342

stats