Contingut patrocinat
Especials 06/06/2023

El festival del futur és de reggaeton i es fa a Barcelona

Des dels seus inicis RBF ha estat abraçat per la ciutat de Barcelona i la resta de les seus gràcies a la seva aposta per ser un festival diürn, obert, respectuós i sostenible. Els valors i la política d'horaris són clau per a la convivència

Redacció
2 min
Escenari principal del RBF, el gran esdeveniment que se celebrarà al Fòrum de Barcelona el 22 i 23 de juliol.

Els festivals urbans a l'aire lliure han de dialogar i integrar-se a les ciutats procurant respectar el son dels veïns amb horaris diürns i reduint la contaminació acústica al màxim. També respectant els entorns en què es realitzen, implementant protocols de reciclatge i respecte al medi ambient. És important també fomentar treballs directes i indirectes dels quals es beneficia la ciutat i involucrar el teixit comercial de la zona en les seves activitats com estands, mercats ambulants, tallers etc. RBF ha posat com a estendard de la seva filosofia aquestes premisses tant a les seves localitzacions en ciutats com quan es realitzen als seus afores.

Per això en moments de conflictes entre veïns i macroesdeveniments musicals massificats i sorollosos, el RBF es reivindica com un festival diürn, integrat a les dinàmiques de les poblacions, que comença i acaba d'acord amb els seus costums, sense produir molèsties nocturnes. També en un festival que cuida al màxim tots els seus detalls com els protocols de seguretat i que busca reduir al màxim l'impacte ambiental des del reciclatge, la sostenibilitat i el respecte als entorns on es produeixen els seus concerts.

Concurs de ball al Reggaeton Beach Festival.

Per tot això, RBF és el festival del futur, un model amable, obert a totes les edats i respectuós. Un esdeveniment que dialoga amb les ciutats i les seves administracions, que busca minimitzar l'empremta ambiental i fer arribar als joves valors importants. Des de la inclusió, la igualtat, el respecte a les dones, el consum responsable d'alcohol, la conscienciació sobre els jocs d'atzar i la voluntat de ser un gran festival universal.

L'arrelament que ja té el festival a Barcelona, lloc on va començar el seu camí el 2017, ha vingut també de la mà d'un gran retorn econòmic per a la ciutat, a més d'un gran impuls en el turisme d'entreteniment. Les xifres de l'organització de RBF Barcelona 2023 parlen per si mateixes: més de 2, 6 milions d'euros en impacte econòmic directe i més de 8 milions en impacte indirecte.

Una de les atraccions aquàtiques del Reggaeton Beach Festival.

També és molt rellevant el gran impacte cultural de RBF amb una inversió de més d'1 milió d'euros en artistes nacionals i internacionals, un cartell d'artistes que aglutina 150 milions de seguidors a xarxes socials i la dada que més d'un 25% dels assistents van fer servir el seu bo cultural per adquirir les entrades.

RBF, que tindrà 12 seus aquest estiu, torna al Fòrum de Barcelona el 22 i 23 de juliol, i aquest cap de setmana hi actuaran artistes tan rellevants com Anuel AA, Ozuna, Arcángel, Jhayco, Eladio Carrion, Bryant Myers, Sech, Lunay, Young Mirko i molts altres.

www.reggaetonbeachfestival.com

stats