Per què encara no he cobrat la devolució de la declaració?

Un cop presentada la declaració és possible que Hisenda necessiti algun document concret i ho notifiqui a través d'una comunicació per poder efectuar la devolució

Ara
2 min

BarcelonaHisenda té fins el 30 de desembre de 2014 per abonar les declaracions negatives. Tot i això, pot retornar la devolució amb interessos durant el període de prescripció, és a dir, si no hi ha interrupcions, fins el juliol de 2018.

És possible que Hisenda endarrereixi la devolució però això no implica directament un problema.

A més, durant el període de prescripció, acostuma a enviar alguna comunicació, s'hagi procedit a la devolució o no, ja sigui per comprovar informació relativa a la declaració presentada, com ara acreditació de deduccions o sol·licitud de certificats, o per proposar una declaració alternativa a la que nosaltres hem presentat (declaració paral·lela).

Si reps aquesta notificació has de tenir en compte que:

  1. Cal agafar la carta: molts contribuents creuen que si no agafen la notificació el procediment administratiu no continua. Això és incorrecte, ja que quan Hisenda intenta notificar un contribuent i no pot fer-ho, acaba publicant la notificació al BOE. Un cop al BOE, s'entén que l'ha notificació s'ha comunicat i es corre el risc de perdre la possibilitat de personar-se al tràmit administratiu que correspongui en cada cas. Per tant, no atendre una notificació només pot acabar perjudicant el contribuent.
  2. Un cop rebuda la notificació, cal obrir-la i llegir-la amb calma. El llenguatge administratiu tributari sol ser complicat si no ets fiscalista. Tot i això, recomanem que us assessoreu bé amb algun professional o a la mateixa Agència Tributària per aclarir qualsevol dubte. El que cal tenir més en compte són els terminis, ja que Hisenda acostuma a fixar períodes d'entre10 i 15 dies perquè el contribuent respongui.

Una altra de les possibles conseqüències en cas de no atendre una notificació d'Hisenda és no aportar documentació reclamada. En aquest cas, es podria arribar a la sanció, potser perquè per desconeixement s'acceptin criteris o resolucions de l'Agència Tributària incorrectes o que són discutibles i que, a més, poden generar en un encariment de la factura tributària.

stats