RISC NUCLEAR
Especials 02/04/2011

Troben una fuita d'aigua radioactiva a Fukushima

Els responsables de l'empresa elèctrica Tepco admeten que una esquerda en un pou del reactor número 2 podria ser la font de la contaminació detectada al mar

Reuters
1 min
Un treballador de la planta, davant del pou on s'ha detectat l'esquerda / REUTERS

TòquioEl responsables de la planta nuclear de Fukushima, l'empresa elèctrica Tepco, ha anunciat aquest dissabte que ha trobat una fuita d'aigua reactiva que ha arribat fins al mar a causa d'una fissura en un pou del reactor número 2 de la central.

Tokyo Electric Power Co (Tepco) ha admès que és possible que l'esquerda sigui la font de la contaminació per radiació detectada els darrers dies al mar, davant la costa nord-est del Japó.

La radiació al pou arriba als 1.000 milisieverts per hora. Les mateixes fonts asseguren, però, que no és clar que l'aigua contaminada sigui procedent d'aquest pou i quina quantitat n'hauria sortit.

Hidehiko Nishiyama, director general adjunt del Consell de Seguretat Nuclear i l'Agència de Seguretat Industrial, ha indicat en una roda de premsa que TEPCO planeja abocar ciment al pou per segellar la fissura.

"Quan hem detectat l'augment dels nivells de radiació a l'aigua de mar a prop de la planta, hem intentat confirmar si procedia del pou. Estem analitzant mostres de l'aigua del pou i del mar, i no podem dir res amb certesa fins que no n'haguem estudiat els resultats ", ha dit.

stats