SOLIDARITAT
Especials 16/04/2020

La Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja a Catalunya impulsen una aliança per ajudar les persones grans durant el confinament

Les dues entitats, en el marc del Pla Creu Roja Respon, destinen 250.000 euros a cobrir les seves necessitats bàsiques repartint 2.500 lots de productes

2 min
Voluntaris de Creu Roja portant un lot de productes de primera necessitat a una persona gran

La Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja a Catalunya uneixen forces per ajudar les persones grans en situació de vulnerabilitat durant el confinament. Davant l’emergència sociosanitària derivada del coronavirus, les dues entitats reforcen el seu compromís i, en el marc del Pla Creu Roja Respon, el Programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa” destina 250.000 euros a cobrir les necessitats bàsiques de persones grans residents a Catalunya que travessen dificultats econòmiques. L’equip de la Creu Roja s’encarregarà de repartir als domicilis 2.500 lots amb aliments, productes d’higiene personal, targetes per a alimentació fresca i de neteja de la llar.

Amb la vocació compartida d’estar al costat de les persones grans i les seves persones cuidadores, les dues entitats impulsen també un acompanyament telefònic de seguiment i de suport psicosocial per fer baixar els nivells d’angoixa, por i ansietat. A més, intensifiquen l’atenció telefònica a familiars de persones malaltes en estat crític o difuntes durant el període de confinament, per donar-los suport durant el procés de dol.

Per fer front a l’impacte emocional que es desprèn d’aquest context delicat, i en la línia de treball als territoris amb el programa Sempre Acompanyats, la Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja crearan conjuntament un seguit de recomanacions i pautes adreçades a la població en general per fer front al dol de la mà d’un equip humà que durà a terme les intervencions.

Entre d’altres aspectes, s’abordarà la soledat (quins sentiments genera i com afrontar-la); la vulnerabilitat; com adaptar-se a les situacions inesperades; com gestionar les pèrdues i els sentiments que es generen d’indefensió, culpa, buit i abandó; i com acompanyar altres persones en les seves pèrdues.

“El mandat humanitari de la Creu Roja, davant una emergència, ens fa prioritzar accions pal·liatives per a les persones en major risc de vulnerabilitat, com les persones grans en aquesta crisi provocada pel coronavirus. L’acció amb la Fundació “la Caixa” ens ajudarà a garantir el dret a l’accés a l’alimentació de la gent gran”, ha ressaltat el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet.

Compromeses amb la gent gran

La Fundació ”la Caixa” impulsa amb la Creu Roja el programa Sempre Acompanyats a Catalunya amb l’objectiu de pal·liar les situacions de soledat entre la gent gran. Sempre Acompanyats entén que les persones grans són subjectes actius del seu procés i part de les seves necessitats, interessos i capacitats per ajudar-les a establir noves relacions personals i nous vincles en l’entorn més proper, per contribuir a millorar el seu benestar en el dia a dia.

stats