Cooperació
Especials 13/06/2022

La Fundació ”la Caixa” dona un milió d’euros a Unicef Espanya per donar suport a la infància afectada pel conflicte a Ucraïna

L’aportació permetrà l’agència de l’ONU continuar salvant i protegint els infants i les famílies que són al país, amb serveis de salut i nutrició, així com protecció social i suport econòmic

Redacció
3 min
Tres famílies amb nadons que no han pogut fugir d’Ucraïna en un dels espais que se’ls han pogut habilitar.

BarcelonaDavant l’amenaça immediata i creixent per a la vida i el benestar a la qual s’enfronten la infància i les famílies d’Ucraïna després de més tres mesos de conflicte, la Fundació ”la Caixa” recolzarà la resposta d’Unicef davant l’emergència humanitària que viu el país amb una aportació d’un milió d’euros.

Aquesta donació permetrà intensificar la resposta d’Unicef a l’interior d’Ucraïna per cobrir les importants necessitats de salut i nutrició, amb una atenció especial a la salut infantil i materna. D’aquesta manera, Unicef podrà continuar adquirint i distribuint kits bàsics d’emergència amb subministraments sanitaris a centres de salut, hospitals i altres llocs de refugi per respondre a les necessitats immediates dels desplaçats interns que es troben a zones assetjades o de difícil accés.

D’altra banda, es podran fer arribar subministraments nutricionals per a nens i mares embarassades i lactants, i s’ajudarà a mantenir l’accés a l’atenció sanitària en maternitats d’Ucraïna –moltes de les quals operen actualment en soterranis.

L’aportació també contribuirà a reforçar el treball d’Unicef en matèria de protecció social i suport econòmic a les famílies ucraïneses que ho han deixat tot enrere, inclosa la seva font d’ingressos. D’aquesta manera, es contribuirà a què 600 famílies vulnerables –al voltant de 2.400 persones– tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques d’alimentació, salut, abric o refugi durant tres mesos a través del suport al programa de transferències d’efectiu iniciat per Unicef després de l’inici de l’emergència.

Des de l’inici del conflicte fa més de tres mesos, Unicef ha enviat més de 3.000 tones de subministraments d’emergència per als nens, nenes i famílies afectades per la guerra. Aquests enviaments transporten subministraments essencials com material mèdic, subministraments d’aigua, sanejament i higiene, medicines, kits per a parts, equips quirúrgics o kits recreatius i de desenvolupament de la primera infància, entre altres materials. 

Gràcies a Unicef, més d'1,6 milions de persones a Ucraïna han pogut accedir a atenció mèdica com a resultat dels subministraments distribuïts i s’ha garantit l’accés a aigua potable per a més de 2,1 milions de persones, entre d’altres resultats.

Es calcula que 3 milions nens, nenes i adolescents a l’interior d’Ucraïna requereixen ajuda humanitària urgent i les necessitats es multipliquen. A més, ara uns dos terços del total de 7,5 milions de nens ucraïnesos estan desplaçats dins del seu propi país o han fugit a algun país veí.

“Protegir la infància vulnerable és necessari en qualsevol context, però es converteix en imperatiu en un conflicte bèl·lic. Amb aquest convenciment, donem suport a l’acció d’Unicef a Ucraïna, a través d’una col·laboració que amplia les nostres aliances amb les principals organitzacions internacionals per contribuir a pal·liar la crisi humanitària”, ha explicat Antoni Vila Bertrán, director general de la Fundació ”la Caixa”.

Aliances davant la crisi humanitària

Aquesta donació a Unicef España se suma a les diferents col·laboracions que la Fundació ”la Caixa” està establint per intentar pal·liar la crisi humanitària provocada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, tant amb el Projecte d’Acollida a Famílies d’Ucraïna posat en marxa juntament amb el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, com amb Acnur o Creu Roja.

stats