Contingut patrocinat
Especials 19/09/2023

La Fundació ”la Caixa” obre una nova convocatòria per impulsar projectes socials a Catalunya a la qual destinarà 10,5 milions de euros

Les entitats socials catalanes poden presentar les seves candidatures fins al 5 d’octubre i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros

Redacció
2 min
L'Hostatgeria Social Sagrada Família a Cervera

La Fundació ”la Caixa” ha obert la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023, a la qual destinarà 10,5 milions d’euros. Fins al 5 d’octubre, les entitats socials catalanes hi poden presentar els seus projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros. Aquesta nova convocatòria prestarà una atenció especial a l’augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i a l’agreujament de les situacions que pateixen, derivat de les crisis econòmica, social, sanitària i energètica dels últims anys.

Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” tenen com a finalitat impulsar iniciatives desenvolupades per entitats socials, en aquest cas a Catalunya, que s’adrecin a persones en situació de vulnerabilitat social i que tinguin com a objectius la inclusió social, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida. Aquestes convocatòries reforcen i complementen les línies d’actuació pròpies que la Fundació ”la Caixa” desenvolupa en l’àmbit social en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) considerats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Set àmbits d’actuació actualitzats

Els projectes que es presentin han d’estar emmarcats en algun dels àmbits d’actuació següents, actualitzats en aquesta nova convocatòria: gent gran, persones amb discapacitat o trastorn mental, salut i malaltia, pobresa i inclusió social, inserció sociolaboral, convivència i interculturalitat, i acció social.

Requisits i finançament

Es poden presentar a la convocatòria les entitats socials sense ànim de lucre i les entitats de l’economia social els estatuts de les quals incloguin explícitament l’interès social o la cohesió social com a objectiu principal.

S’hi poden presentar projectes en dues modalitats de sol·licitud:

  • Modalitat 1: fins a 50.000 euros
  • Modalitat 2: a partir de 50.000 euros i fins a 100.000 euros

La quantitat sol·licitada en les dues modalitats ha d’estar vinculada a l’execució d’un projecte amb una durada de fins a 12 mesos.

La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023 es donarà a conèixer durant el mes de març del 2024.

El model territorial es consolida

Seguint el model territorial iniciat l’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” s’organitzen territorialment per comunitats i ciutats autònomes. D’aquesta manera s’aconsegueix estar més a prop de les persones en situació de vulnerabilitat i de les entitats socials de cada territori. Només els projectes d’acció social en l’àmbit rural i els de cooperació internacional mantenen les convocatòries d’abast estatal.

L’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials van invertir 10,6 milions d’euros a Catalunya, repartits en 358 projectes, que van beneficiar prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat. En el conjunt d’Espanya, entre 1999 i 2022, la convocatòria ha impulsat 20.605 projectes, a través dels quals s’han atès 9 milions de persones, amb un pressupost global de 421 milions d’euros.

stats