Fundació La Caixa
Especials 25/10/2022

La Fundació ”la Caixa” renova la col·laboració amb el Museu Guggenheim Bilbao per fomentar i difondre la cultura

L’acord permetrà enfortir la relació ja existent entre les dues institucions des de l'obertura del museu el 1999

Redacció
2 min
La directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán, i el director general del Museu Guggenheim Bilbao, Juan Ignacio Vidarte

La directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán, i el director general del Museu Guggenheim Bilbao, Juan Ignacio Vidarte, han subscrit la renovació del conveni de col·laboració existent entre les dues institucions.

En el marc de la seva política de col·laboració amb les grans institucions culturals espanyoles per fomentar i difondre el coneixement, la Fundació ”la Caixa” col·labora amb la Fundació del Museu Guggenheim Bilbao des de l’any 1999, quan es va integrar al Programa de Membres Corporatius en qualitat de patró.

Amb el nou acord, les dues institucions estrenyen la col·laboració ja existent que, a més, inclou una aliança digital que permetrà l’aportació de continguts del museu a la futura plataforma digital de la Fundació ”la Caixa”, CaixaForum+. S’hi estableix també que l’entitat continuarà formant part del patronat de la Fundació del Museu Guggenheim Bilbao.

També han assistit a l’acte de signatura el director corporatiu de l’Àrea de Ciència i Cultura de la Fundació ”la Caixa”, Ignasi Miró; el membre del patronat del Museu Guggenheim Bilbao en representació de la Fundació ”la Caixa”, Juan José Muguruza; el director territorial Nord de CaixaBank, Juan Pedro Badiola, i la responsable territorial de la Fundació ”la Caixa” al País Basc, Sonia Sáenz.

La Fundació Bancària ”la Caixa”, amb els grans museus del món

L'acord s’emmarca en una línia d’actuació consolidada de la Fundació ”la Caixa” per promoure aliances estratègiques amb els grans centres museístics del món, per intensificar la seva acció cultural i per fomentar sinergies entre institucions de primer ordre internacional. L’entitat col·labora amb institucions com ara el British Museum, el Centre Pompidou i el Museu del Prado, entre altres, per organitzar conjuntament exposicions.

stats