Fundació "la Caixa"
Especials 29/05/2023

La Fundació ”la Caixa” selecciona 358 projectes socials a Catalunya, als quals destinarà 10,6 milions d’euros

Impulsar l’acció d’aquestes iniciatives permetrà atendre prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat

Redacció
2 min
Acte de la resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya al Museu de la Ciència CosmoCaixa.

Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” han seleccionat a Catalunya 358 projectes, als quals es destinaran 10.689.860 euros. La dotació, un 44% més elevada que l’any anterior, impulsarà l’acció del tercer sector social català i permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat.

La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya ha estat presentada al Museu de la Ciència CosmoCaixa pel director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán, i el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón. Hi ha intervingut el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

També hi han estat presents la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina, i tres de les entitats seleccionades, que han presentat els seus projectes: EmpoderEM: Promoció de l’autonomia i el benestar de les persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, de la Fundació Esclerosi Múltiple - FEMAtenció integral a persones en situació de sense llar, del Centre d’Acollida Assís, i El cohabitatge a la vellesa. Una opció de vida, de la Fundació Privada Llars Compartides.

"L’encadenament de crisis dels últims anys està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat. I som conscients que aquesta situació també està obligant les entitats socials que les atenen a fer un esforç extraordinari. Per això hem ampliat la dotació i hem facilitat l’accés als ajuts d’aquesta convocatòria. Perquè volem estar més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa a través de l’impuls del màxim nombre possible de projectes socials", ha explicat el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán.

stats