Contingut patrocinat
Especials 08/12/2022

La Fundació La Caixa treballa per assegurar la vacunació i la nutrició infantil arreu del món

La salut global, la investigació i l'ajuda humanitària i d'emergència són els eixos solidaris amb els quals treballa la Fundació.

2 min
Un nen rep una vacuna

Les estadístiques assenyalen que cada seixanta segons moren tres nens per malalties que es podrien evitar amb vacunes. Per pal·liar aquesta situació, des del 2008, la Fundació La Caixa promou l’Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, una iniciativa que emprèn juntament amb Gavi, the Vaccine Alliance, el suport de la Fundació Bill i Melinda Gates i la col·laboració científica i acadèmica de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). El projecte té l’objectiu de salvar vides d’infants a través de l'ús equitatiu de les vacunes als països que compten amb uns ingressos més baixos. L’any passat, arran d’aquesta iniciativa, es van poder vacunar més de set milions d’infants a l’Àfrica i Llatinoamèrica. Només en el cas de Moçambic, es va cobrir el 100% del pressupost total de la vacuna contra la pneumònia. Això va ser gràcies als més de 36 milions d’euros recaptats entre les donacions rebudes d’empreses, clients, empleats de CaixaBank i microdonatius provinents dels ciutadans, que es van duplicar amb les aportacions paral·leles de la Fundació La Caixa i la Fundació Bill i Melinda Gates fins arribar a la xifra final.

Si bé fer arribar punts de vacunació arreu del món és un dels objectius de la Fundació La Caixa, l’entitat també lluita contra la desnutrició infantil, especialment en el cas de les persones refugiades. Per això, la fundació treballa amb ACNUR en el projecte MOM, engegat per augmentar la supervivència infantil en camps de refugiats i en comunitats d'acollida d'Etiòpia. Ho fa a través de la millora de les condicions nutricionals dels menors de cinc anys i dels hàbits d'higiene i salut de les seves mares. De fet, el projecte MOM posa les mares al centre a través d'una atenció integral, ja que els assegura una llar, atenció mèdica, aigua, aliments i l'educació sanitària necessària perquè puguin atendre de la millor manera possible els seus nadons. El projecte té sentit gràcies als donatius rebuts que serveixen per pal·liar la gana i la malnutrició de milers de nens refugiats que es veuen afectats per una emergència alimentària agreujada per la crisi climàtica. Des de la seva posada en marxa el 2017, el projecte MOM ha aconseguit ajudar gairebé 1.125.000 persones, de les quals, gairebé 734.000 menors de cinc anys i més de 160.000 dones embarassades i lactants.

stats