Contingut patrocinat
Especials 20/11/2023

Fundeen ofereix l'oportunitat als veïns de l’Anoia d'invertir al parc eòlic Anoia i Segarra III de RP Global

La nova instal·lació comptarà amb 35,70 MW de potència, que equivalen a 2.337 hores d'energia renovable i una producció anual de 83.419 MWh.

Redacció
2 min
El projecte contribueix a la transició energètica.

La plataforma de finançament participatiu Fundeen ofereix la possibilitat als veïns de Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Calaf, els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles i Veciana la possibilitat d'adquirir participacions en un nou projecte d'energia renovable, obtenint així un rendiment econòmic resultant de l’aposta per la sostenibilitat. Concretament es tracta, d’Anoia i Segarra III, un nou projecte de la promotora RP Global, SPV Desarrollos Eólicos Anoia i Segarra III, SLU, que consisteix en la creació d'un parc eòlic de 35,70 MW.

Els veïns de la zona tindran l'oportunitat d'adquirir de manera prioritària participacions en aquests projectes, tal com estableix l'art. 9 bis del decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Així, els inversors d’aquesta comarca conformada per 41 municipis en la qual habiten prop de 101.520 persones que superen la majoria d'edat, també podran participar prioritàriament en aquest projecte que suposa una inversió total de 25.720.883 €. 

Un estudi previ per analitzar la capacitat d’inversió local

Fundeen ha estat l'encarregada de realitzar un estudi per analitzar la capacitat d'inversió local amb l’objectiu d’ajudar al dimensionament de l'oferta de finançament local que RP Global pretén oferir als habitants dels municipis, i donar compliment al que s'estableix en el decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades per la Generalitat de Catalunya.

Els interessats a invertir en aquests projectes poden fer-ho a través de la mateixa plataforma de Fundeen. L'entitat compta amb l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d'Inversió Responsable de l'ONU. Un dels pilars de la seva missió és afavorir la transició energètica en obtenir energia de fonts renovables, alhora que suposa un impuls socioeconòmic de la regió al fomentar la formació i l'ocupació local.

Una aposta per reduir l’impacte ambiental del municipi

El projecte, que compta amb una potència de 35,70 MW, amb declaració d’impacte ambiental amb caràcter favorable, equival a 2.337 hores d’energia renovable i una producció anual de 83.419 MWh que evitarien l’emissió anual de 20.104 de tones de CO₂. Els veïns interessats podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 3.740.924 € mitjançant un préstec de tipus subordinat amb una durada màxima de 15 anys, en què les aportacions van des d’un mínim de 500 € fins a un màxim de 374.092 € per inversor, a un tipus d’interès variable que s’estima a l'Euríbor 6M +3,00%-4,00%. Aquesta oferta estarà oberta fins a obtenir l'autorització administrativa prèvia o aconseguir el 20% del finançament local.

Amb l'objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades del projecte de primera mà, s'ha organitzat una presentació oberta a tot el públic que tindrà lloc a la sala Local Social Ca l'Adela a Castellfollit de Riubregós el dia 24 de novembre a les 20.00 h.

Per formar part d'aquest projecte o obtenir-ne més informació es pot accedir fàcilment a la web de Fundeen –fundeen.com–, es pot descarregar l'aplicació o es pot sol·licitar a través del correu hola@fundeen.com o telefonant al número 911 23 88 77.

stats