Contingut patrocinat
Especials 31/03/2023

El Govern destinarà 200 M€ a millorar equipaments esportius els pròxims 5 anys

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, creu que “cal revertir el dèficit d’inversions de l’última dècada”

Redacció
2 min
El Govern farà una inversió de 200 milions d’euros al llarg dels propers cinc anys per millorar les instal·lacions i els equipaments esportius de tot Catalunya.

El Govern farà una inversió de 200 milions d’euros al llarg dels pròxims cinc anys per millorar les instal·lacions i els equipaments esportius de tot Catalunya. Segons el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la intenció és “atendre totes les urgències, arribar a tot arreu i revertir el dèficit d’inversions de l’última dècada, perquè moltes instal·lacions del país necessiten una posada a punt”.

“Estem compromesos amb la promoció de l’esport pel retorn positiu que aporta a la societat”, va dir el president a l’anunci del pressupost, a l’acte Més esport, més país, que es va fer a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) davant de 200 representants del món esportiu i local del país. Allà, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va destacar que és l’ajut econòmic més important dels últims anys en aquest àmbit.

Aragonès també va subratllar el paper de l’esport en la “inclusió”, la incorporació de persones amb discapacitat en la pràctica esportiva, així com l’increment de l’esport femení i la pràctica d’esports minoritaris. “Si hi ha més persones fent esport i més esports que abans, hi ha d’haver més instal·lacions i han d’estar més ben dotades”, va apuntar el president del Govern.

El president Aragonès durant la seva participació a l'acte 'Més esport, més país'.

Manteniment, però també obra nova

Els 200 milions d’euros serviran per al manteniment, el condicionament, les reparacions i les millores dels equipaments esportius de tot el país, però també per fer obra nova. L’objectiu és construir més equipaments esportius repartits per tot el territori per respondre a les necessitats de tots els col·lectius i que tothom pugui practicar esport.

La inversió també servirà per donar resposta a les necessitats específiques en equipaments singulars que tenen una manca clara d’instal·lacions i que sense l’ajuda de la Generalitat no es podrien fer. A més, s’oferiran línies de crèdit extraordinàries mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF) per arribar al teixit de clubs i federacions que com a entitats privades sense ànim de lucre gestionen els seus propis equipaments esportius.

Demanda dels Ajuntaments

Segons Vilagrà, amb aquesta inversió es dona resposta a la demanda conjunta dels Ajuntaments, que reclamen la millora dels seus equipaments esportius. “Amb l’actual xarxa d’equipaments esportius no podem donar cobertura a totes les sol·licituds de les persones i les entitats esportives, ni tampoc a l’increment de demanda, per exemple, per l’augment de la pràctica esportiva femenina”, va assegurar la consellera.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant la seva participació a l'acte 'Més esport, més país'.
stats