Contingut patrocinat
Especials 22/03/2023

Islàndia, més a prop nostre amb l’aerolínia Play

Play et porta a descobrir Islàndia amb uns preus inmillorables conectant Barcelona i Reykjavic des del 2.021 amb dues freqüències setmanals.

Nuria Huertas
3 min
Play és una aerolínea islandesa “low cost” amb una flota d’avions Airbus, nous, segurs i còmodes. Aquesta aerolínea ha nascut amb el propòsit de prioritzar la sostenibilitat des del primer moment, podríem dir que és l’ADN de l’empresa. Per altre banda cal destacar l’estil i tarannà de la jove i amable tripulació que dona un aire fresc i juvenil als vols i sorprèn per la modernitat i senzillesa dels uniformes.

Quan fa que no fas un viatge d’aquells que et deixen amb la boca oberta? doncs avui te’n proposem un que mai oblidaràs Islàndia, un dels destins més impressionants del Nord d’Europa on viatjar amb Play.

Islàndia és un país petit però amb un gran ventall d’experiències per viure. Pots pujar a glaciars, veure volcans, recorrer l’Ila en cotxe o bicicleta, descobrir llocs secrets, seguir el rastre dels vikings, contemplar balls de llums al cel durant les nits, remar en kayak o navegar per la costa amb la possibilitat de veure balenes. És un lloc on encara hi ha paisatges verges per descobrir com les piscines naturals d’aigua termal que es troben i es poden gaudir per tot el país.

Comencem per Reykjavic, nom que significa “Bahia Fumejant” És la capital més septentrional del món. Una ciutat amb racons molt diversos per visitar i força diferents de la resta de ciutats europees. Té una població tan petita que quasi no sembla una ciutat però en canvi presenta una gran quantitat de llocs interessants i activitats atraients pels entusiastes de la cultura, natura i vida nocturna.

Reykjavic és una ciutat perfecte per explorar-la a peu començant pels carrers del centre de la ciutat on pots absorbir la cultura islandesa i gaudir dels principals carrers comercials plens de botigues de tot tipus, cafeteríes tipiques, restaurants i aixi arribar a la gran església expressionista de Hallgrimskirkja. Aquesta església té 74,5 m d’alçada amb una forma molt particular emulant la lava basáltica i amb una arquitectura força exòtica. Des del mirador de la seva torre tenim una vista meravellosa de 360º de la ciutat. Davant mateix s’alça l’estatua de Leif Ericsson descubridor de Nord Amèrica l’any 1000.

La ciutat té altres barris que val la pena explorar com “Pingholtin” l’anomenat “Barri dels Deus” veïnat de carrers residencials amb cases de colors molt originals i especials amb exuberants jardins i molt art de carrer.

L’estany de la ciutat és popular entre els viatgers i és un espai de pau per passejar i relaxar-se, aprop tenim l´Ajuntament, la Universitat i la Casa Nórdica que és l’unic edifici de la Ciutat dissenyat per un arquitecte internacional finès on podem gaudir d’exposicions, música en directe i restaurant.

La tripulació de Play.

És molt recomanable passejar fins el pintoresc Port Vell on podem apendre curiositats sobre la vida marina del país o reservar un tour per veure balenes.

La gastronomía islandesa està de moda i són molts els viatgers de tot el món que s’acosten a Islàndia per gaudir-la. Pots començar en aquest barri pescador on és molt recomanable probar el marisc fresc com la llagosta, la carn de balena i la carn de l’ocell tipic del país el puffin i gaudir de l’ambient animat d’aquests carrers típics i pintorescos, sobretot els caps de setmana.

Fora de la ciutat podem fer incomptables excursions que ens ajudaran a conèixer millor la “Terra del gel i del foc”, anomenada aixi degut a l’impressionant contrast de la natura d’aquestes terres. Cascades, volcans, glaciars, piscines i spas geotermals en formen part i no et deixeran indiferent.

Una de les excursions imprescindibles és el “Golden Circle”, ruta turística amb tres localitzacions impressionants el “Parc Nacional de Thingvellir”, el “Geysir” i la “Catarata de Gullfos”.

El Parc Nacional de Thingvellir és famós per ser el lloc on es va formar el primer parlament democràtic del món a l´any 930, actualment ja no en queda res peró l’han reconvertit en Parc Nacional. És espectacular caminar pels diferents miradors del Parc amb vistes 360º de natura, el moment més emocionant i especial és quan et trobes enmig de dos continents podent caminar per l’esquerda que separa les plaques tectòniques la Nord-americana i la Euroasiàtica.

La parada estrella de la ruta és la zona del “Geysir” ja que Islàndia és un dels pocs països del món on podem veure com explosiona un geyser arribant, aquest en concret, als 30 metres d’alçada i cada 5 minuts davant dels teus ulls .

I a uns 20 minuts d’aqui en cotxe, la tercera atracció i una de les més boniques la “Catarata Gullfos” una de les més caudaloses del país.

Per acabar aquest viatge sorprenent res més màgic que veure les famoses “Norther Lights” o Aurores Boreals, Islàndia és un dels millors llocs del món on veure-les. Si t’allunyes de la contaminació llumínica de la ciutat les podràs apreciar millor i gaudir de la majestuositat de l’experiència.

www.flyplay.com

www.visiticeland.com

Diversitat de paisatges islandesos.
stats