ONZE DE SETEMBRE
Especials 30/08/2012

Joana Ortega no anirà a la manifestació de la Diada, però Boi Ruiz sí

La vicepresidenta es limitarà a assistir als actes institucionals per reivindicar el pacte fiscal, però ja són sis els consellers que participaran a la marxa sobiranista

Agències
1 min
Artur Mas i Joana Ortega, a la reunió de Govern / PERE TORDERA

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha decidit de no participar a la manifestació que l'Assemblea Nacional Catalana ha convocat durant la Diada de l'Onze de Setembre. Fonts del seu departament han assenyat a l'Agència Catalana de Notícies que la vicepresidenta es limitarà a assistir als actes institucionals. Precisament, en una entrevista a Onda Vasca, Ortega havia indicat que serà present "a tots els actes institucionals que vagin en la línia de reivindicar el pacte fiscal". En aquesta línia, afegia que "hem d'evitar al màxim qualsevol manifestació que ens acabi separant".

En aquesta mateixa entrevista, Joana Ortega treia ferro a la possibilitat d'acudir a la manifestació convocada per l'ANC. "Si hi vaig o no, és anecdòtic", assenyalava la vicepresidenta. No obstant això, Ortega afirmava que "és un dia de reivindicació ciutadana" i afegia que si diversos consellers hi van serà "en qualitat de membres dels nostres partits".

Per contra, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insinuat aquest dimarts que assistirà a la manifestació de la Diada en afirmar que, per coherència amb el seu discurs, hauria de ser-hi present. A preguntes dels periodistes sobre si tenia previst assistir-hi, Ruiz ha respost "ja veurem", però ha afegit: "si se'm considera una persona coherent, allà estaré".

El president de la Generalitat, Artur Mas, que no té previst assistir a la manifestació independentista, ha donat llibertat als membres de l'executiu per acudir a la mobilització a títol personal i, amb Ruiz, ja en són sis els que han anunciat que ho faran.

stats