Especials 19/06/2012

El vicepresident De Rosa substituirà Carlos Dívar al capdavant del CGPJ

Fernando de Rosa ha fet públic que la mesura "clara i contundent" anunciada pel president de l'òrgan de justícia es tradueix en la dimissió que es farà efectiva dijous

Salvador Almenar
2 min
Fernando de Rosa (dreta) serà el nou president del CGPJ / EFE

ValènciaEl vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, ha confirmat avui a València que rellevarà en el càrrec Carlos Dívar després que aquest presenti la seva dimissió en el ple de dijous. D'aquesta forma, De Rosa ha explicat que la mesura "clara i contundent" que va anunciar fa uns dies el mateix Dívar sobre el seu futur no és una altra que "la dimissió" com a president del Consell.

Amb la renúncia del president, Fernando de Rosa ocuparà el càrrec de forma interina, tot i que l'actual vicepresident no renuncia a deixar la seva petjada en el Consell. Segons ha assenyalat, el seu principal objectiu serà "recuperar la credibilitat dels ciutadans i treballar perquè hi hagi màxima transparència en el Consell".

Una altra de les línies d'acció del mandat de De Rosa serà "eliminar totes les connotacions negatives" que existeixen actualment sobre el Consell. Però no solament les que provenen dels ciutadans sinó, especialment, les dels 4.800 jutges de l'estat espanyol. En aquest sentit, ha insistit que han de transmetre la imatge al cos judicial que tenen un òrgan de representació "capaç de superar una crisi important" com la generada arran dels presumptes viatges de plaer de Carlos Dívar pagats amb diners públics.

De Rosa és conscient que el seu mandat serà efectiu fins que els vocals del CGPJ triïn un nou representant. Preguntat pels possibles candidats a la presidència del Consell, l'actual vicepresident ha evitat donar noms, encara que ha destacat que qui ocupi el càrrec que demà deixarà Dívar ha de ser una persona triada amb el "màxim consens" possible entre els vocals.

La denúncia d'un vocal del CGPJ sobre els viatges del president posarà fi dijous a la dilatada carrera judicial de Carlos Dívar. Però, al mateix temps, culminarà la del valencià Fernando de Rosa, que ocupa el càrrec de vicepresident a proposta del PP des d'octubre de 2008. La seva entrada al Consell el va obligar a deixar el càrrec de conseller de Justícia que ocupava des de 2007 al govern de Francisco Camps.

stats