Contingut patrocinat
Especials 10/07/2023

Què és el laberint de 140 m2 que han muntat a la Plaça Universitat de Barcelona?

El moviment #VullCorredor ha muntat un laberint interactiu per sensibilitzar la població sobre com és d’important acabar el Corredor Mediterrani

Ara
3 min
El Laberint de Retards mostra a través de jocs interactius alguns dels efectes que tenen els incompliments que s’estan produint en el desplegament de la xarxa ferroviàri

Com t’afecten els retards en la construcció del Corredor Mediterrani? Des d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana ho pots descobrir gràcies al laberint que el moviment #VullCorredor ha muntat a la Plaça Universitat de Barcelona. 

A través d’una experiència interactiva en 3D, apta per a tots els públics, qualsevol persona pot endinsar-se al laberint i descobrir d’una manera divertida i amena per què és important aquesta infraestructura. El Corredor Mediterrani, amb més de 1.300 km de recorregut, és una doble plataforma ferroviària en ample internacional que anirà des de la frontera francesa fins a Algesires, i unirà ciutats tan importants com Barcelona, València, Alacant, Múrcia i Màlaga, que connectarà alhora amb la resta d'Europa. 

És una infraestructura necessària que permetrà viatjar més ràpidament i amb més freqüència, i que no només impulsarà l'economia, el turisme i l'ocupació dels territoris pels quals passarà, sinó que també beneficiarà, directament o indirectament, tot el país. Un cop s’uneixi de manera efectiva, el Corredor Mediterrani connectarà el 54% dels habitants de la Unió Europea i el 66% del PIB de la Unió Europea.

La fotografia institucional al Laberint de Retards, aquest divendres al matí

La inauguració del Laberint de Retards, tal com l’ha batejat el moviment #VullCorredor, ha comptat aquest divendres amb la presència de nombroses personalitats del món empresarial. Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, ha declarat que "és vital que es posi fi als 15 anys d'incompliments i retards que pateix el Corredor Mediterrani". "És impensable que Catalunya, el País Valencià i Andalusia no estiguin connectades. Volem el Corredor Mediterrani", ha reivindicat.

Diego Lorente, Director General de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), entitat impulsora del laberint, ha defensat que és una "anomalia" que algunes de les ciutats més importants del mediterrani no estiguin connectades. "Hem decidit sortir al carrer perquè la societat entengui la importància d'aquesta infraestuctura i faci seva la reivindicació. Necessitem el Corredor Mediterrani", ha dit.

El director general de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Diego Lorente, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre

Entre els empresaris que han assistit a la inauguració del Laberint de Retards hi havia Josep Terradellas, de pizzes Tarradellas, Marc Puig, de perfums Puig, Roger Gaspa de la CEDAC, Núria Basi de Basi Group o Bernat Morales, director de relacions institucionals de Mercadona.

Un laberint amb jocs per a tota la família

El Laberint de Retards mostra a través de jocs interactius alguns dels efectes que tenen els incompliments que s’estan produint en el desplegament de la xarxa ferroviària. "Amb les obres del Corredor Mediterrani qualsevol es perd. Troba la sortida!", es llegeix a l'entrada del laberint, que a través dels 140m2 que ocupa proposa als passejants diversos jocs: una sala plena de cons on cal trobar el missatge secret, una via del tren a la qual cal canviar-li l'ample perquè la barrera s'aixequi o un joc d'habilitat manual per aconseguir el desplegament de la xarxa del Corredor Mediterrani.

Alguns dels jocs del Laberint de Retards

Abans d’aterrar a Barcelona, el Laberint de Retards també ha passat per altres ciutats de l’arc mediterrani, com ara Cartagena i Antequera. El 30 de juny passat, a Antequera, més de 1.000 persones es van acostar al Laberint de Retards per descobrir d'aquesta experiència immersiva i signar en suport de la iniciativa #VullCorredor. Es van aconseguir d’aquesta forma més de 700 signatures que, juntament amb les més de 500 que es van recollir a Cartagena, ja sumen més de 1.200 suports. 

La instal·lació, de més de 140 metres quadrats, estarà oberta de 12.00 a 21.30 h, excepte el diumenge, que tancarà a les 14.00 h. L’entrada serà gratuïta i apta per a tots els públics.

Sobre el moviment #VullCorredor

Des de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), s’impulsa el moviment #VullCorredor amb el canal de comunicació elcorredormediterraneo.com, que es va crear l’any 2016, amb revisions semestrals de les obres i els retards, i amb l’organització de l'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani, que el 16 de novembre vinent reunirà més de 2.000 empresaris i societat civil al Palau Municipal d'IFEMA a Madrid.

Una de les peces del Laberint de Retards
stats