Dakar 2011
Especials 15/01/2011

Marc Coma guanya el Dakar per tercera vegada

El pilot avianès ha fet bons els pronòstics i s'ha adjudicat el ral·li amb 15 minuts i 4 segons d'avantatge respecte el francès Cyril Despres

Martí Molina
1 min
Marc Coma.

BarcelonaEn l'última de les etapes, que enllaçava les localitats argentines de Córdoba i Buenos Aires, Marc Coma (KTM) ha perdut un minut i mig respecte Cyril Despres (KTM), però el català ha fet valer l'avantatge que havia acumulat durant la prova per, sense córrer riscos, alçar-se amb la victòria final; amb una diferència de 15 minuts i 4 segons.

El guanyador d'aquesta darrera etapa ha estat l'holandès Frans Verhoeven (BMW), que ha completat el recorregut de 181 quilòmetres amb un temps d'una hora i 25 minuts. Despres ha estat 4t, a 44''; i Coma 5è a 2' 16''.

En canvi, el xilè 'Chaleco' López, que tenia la tercera posició a la butxaca, ha trencat l'amortidor del darrera de la seva Aprillia, i encara ha de finalitzar el recorregut. El pilot tenia 40 minuts d'avantatge, que podria perdre en benefici del portuguès Helder Rodrigues (Yamaha).

Si es confirma la davallada de López, el català Joan Pedrero (motxiler de Coma) escalaria fins la 4a posició de la general, tot un èxit per un pilot que debutava, aquest any, com a professional.

stats