Contingut patrocinat
Especials 25/11/2023

Menys consum d'aigua, d'energia i de químics: així són les noves piscines i 'spas'

El sector de les piscines, 'spas' i instal·lacions aquàtiques fa anys que treballa per avançar cap a solucions més sostenibles i innovadores, que ompliran el recinte el Saló Piscina & Wellness Barcelona 2023, del 27 al 30 de novembre, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

3 min
Una piscina comunitaria a una finca del àrea metropolitana de Barcelona

Més de 360 empreses provinents de 30 països mostrant solucions i tecnologies per a piscines i espais de benestar en dos pavellons que, junts, sumen 40.000 metres quadrats. Així serà el Saló Piscina & Wellness Barcelona 2023, la cita de referència a Europa en el sector de les instal·lacions aquàtiques que se celebrarà del 27 al 30 de novembre als pavellons 1 i 2 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Hi participaran les principals empreses del sector a escala nacional i internacional de productes de piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipaments i accessoris relacionats amb el benestar, l'spa, el fitness i la decoració d’exteriors. Enguany, amb un eix clar: visibilitzar el compromís de la indústria amb la sostenibilitat.

Precisament, s'hi podran veure centenars de solucions i tecnologies per fer de les instal·lacions aquàtiques espais més sostenibles, saludables, connectats i experiencials. "Actualment, el principal vector d’innovació sectorial és la sostenibilitat, amb propostes que minimitzen el consum d’aigua, d’energia i de productes químics –detalla Eloi Plans, president del comitè organitzador del saló i president executiu de Fluidra–. Com a indústria, volem visibilitzar i posar en valor la innovació i el compromís amb la sostenibilitat, com a eina eficaç per crear unes infraestructures responsables des d'un punt de vista mediambiental i pensades perquè el seu ús impacti de forma positiva en el benestar individual i social de les persones", conclou.

Nedant cap a la sostenibilitat

Amb la voluntat de mostrar el compromís del sector amb la sostenibilitat i amb la reducció de la petjada ambiental, el saló omplirà enguany totes les piscines i spas exposats a la fira amb aigua de mar vitalitzada, una alternativa sostenible que promou l'empresa Más que Iniciativas. Un cop el saló abaixi la persiana, l'aigua es recollirà de nou i serà reutilitzada en altres instal·lacions aquàtiques o en basses antiincendis d'arreu del país.

L’esforç innovador del sector es reflectirà també en els estands i en la Innovation Zone, una àrea on es destacaran les millors solucions sostenibles i connectades de la fira, que optaran als Premis Piscina & Wellness Barcelona. Entre les tendències innovadores d'enguany, hi ha l'estalvi energètic i la reducció del consum hídric –que pot arribar fins al 90%–, l’impacte de la digitalització i la connectivitat en el manteniment de la piscina, la importància del disseny arquitectònic i la creació d’experiències saludables, d’oci i de benestar.

En aquest sentit, s'hi podrà veure des d’un robot intel·ligent alimentat per energia solar que elimina residus fins a un 'spa' domèstic per a 5 persones amb gandules integrades. També s'hi exhibiran cloradors salins capaços de controlar amb el mòbil la desinfecció de la piscina i tota mena d'equips perifèrics com cascades, il·luminació led, purificadors d’aigua que redueixen fins a un 85% l’ús de productes químics o bombes de piscina més silencioses i eficients.

L'impacte social de les piscines

Durant aquesta edició, Piscina & Wellness Barcelona 2023 també acollirà la primera Pool Horizons Summit. Es tracta d'un esdeveniment promogut per les empreses i entitats líders del sector a escala mundial que té per objectiu impulsar el debat sobre el paper de les piscines i la seva contribució als reptes socials i mediambientals a escala global.

Dins la secció Best in Class, s'hi mostraran projectes de transformació social amb la piscina com a gran protagonista i es presentarà la +POOL, una piscina flotant amb forma de creu i parets que filtren i netegen l’aigua. El projecte permetrà als habitants de Nova York banyar-se al riu Hudson. També s'hi descobrirà el Nager à París, un pla sense precedents per modernitzar el parc de piscines públiques de la capital francesa acompanyat de mesures socials i els contenidors de transport marítim transformats en centres de natació portàtils per la National Sea Rescue Institute (NSRI) de Sud-àfrica, per ensenyar a nedar a la població, entre d'altres.

Wellness Experience: el saló tornarà a comptar amb un centre de benestar efímer

Tal com es va fer en la darrera edició, el saló Piscina & Wellness Barcelona 2023 tornarà a construir Wellness Experience, un centre de benestar en ple funcionament que, durant els dies del saló, mostrarà les novetats en equipament, productes i solucions per a aquesta mena d’establiments. Alhora, s'hi faran tractaments, demostracions de teràpies aquàtiques i experiències immersives de realitat virtual.

Un altre espai destacat serà l'Outdoor Living Experience, amb mobiliari, accessoris i serveis de paisatgisme per al disseny d’exteriors que envolta les piscines. En l'àmbit formatiu, hi haurà diverses jornades a càrrec de l'Asociación Española de Paisajistas i l'INDESCAT, el clúster català de la indústria de l'esport. El saló es clourà amb el lliurament dels Premis Piscina & Wellness Barcelona als productes més sostenibles i innovadors de la fira, els Premis Wellness Experience als millors 'spas', balnearis i talassos ibèrics i europeus, i el Concurs Internacional d'Arquitectura per a Estudiants.

stats