Especials 03/01/2022

Més de 5 milions de persones tornen als centres i a les exposicions de la Fundació ”la Caixa” en un any marcat per la pandèmia

Set de cada deu visitants habituals abans de la pandèmia han tornat als centres CaixaForum i CosmoCaixa el 2021, un total d’1,9 milions de persones

2 min
Imatge de l’exposició interactiva i immersiva 'Teamlab. Art, tecnologia i natura' al CaixaForum Barcelona

La Fundació ”la Caixa” ha fet balanç de l’assistència als seus centres i a les seves exposicions culturals i científiques durant el 2021, any encara marcat per la pandèmia. L’entitat ha fet un gran esforç per recuperar el ritme de visitants als vuit centres CaixaForum i a CosmoCaixa, i a les exposicions itinerants, per aconseguir que la cultura sigui segura seguint les restriccions de capacitat pel covid estipulades per les comunitats autònomes. El públic hi ha respost i 5,2 milions de persones han visitat els centres i han viscut les diferents propostes culturals, científiques i educatives. Són 1,3 milions de persones més que el 2020 (+ 35,7%). 

Així, set de cada deu visitants habituals abans de la pandèmia han tornat als centres CaixaForum i CosmoCaixa, un total d’1,9 milions de persones. Cal sumar-hi els 3,3 milions de visitants de les exposicions itinerants en més de 70 ciutats de tot Espanya. 

Pel que fa al total de Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants), el 2021 ha rebut 1.103.103 visitants: un 58,3% més que el 2020. Més de mig milió de persones han visitat CosmoCaixa (un 51,5% més) i prop de 400.000 persones han visitat CaixaForum Barcelona (un 82,8% més). 

A CaixaForum Barcelona, la més visitada ha estat l’exposició interactiva i immersiva Teamlab. Art, tecnologia i natura (a la imatge), seguida d’El somni americà. Del pop a l’actualitat, amb obres d’Andy Warhol o Roy Lichtenstein, produïda amb la col·laboració del British Museum. D’altra banda, CosmoCaixa ha acollit, amb gran afluència de públic, PRINT3D. Reimprimir la realitat i Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna, aquesta última vigent fins al febrer del 2022. 

La xarxa CaixaForum ha presentat per al curs actual la seva oferta més extensa, amb 40 exposicions: 31 en centres i 9 d’itinerants; a més, 15 dels títols són produccions pròpies. Tot plegat per contribuir a recuperar la il·lusió i convidar a la reflexió per repensar el futur, des d’una mirada transversal que combina cultura i divulgació científica. La temporada discorre sota el lema “Creiem en la cultura. Creixem en la cultura” per oferir al públic finestres que li permetran treure el cap al passat, viure el present i també abordar el futur. 

Fermament compromesa a acostar la cultura a tots els públics, la Fundació ”la Caixa” inaugurarà el juliol del 2022 CaixaForum València.

stats