Especials 29/08/2012

Mitt Romney ja és oficialment el candidat republicà a la Casa Blanca

L'exgovernador de Massachusetts ha obtingut la nominació a la convenció del partit a Florida

Agències
2 min
Romney i la seva dona, saluda la convenció republicana a Tampa després de la nominació / REUTERS

Tampa (Florida)L'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney ha estat elegit aquesta matinada de dimecres oficialment pel Partit Republicà com el seu candidat a la presidència dels Estats Units en les eleccions que se celebraran el 6 de novembre. Els delegats presents a la convenció republicana han anunciat, estat per estat, els seus vots, i han donat la majoria suficient, com estava previst, a Romney, així com al seu company de tàndem i candidat a la vicepresidència, el congressista Paul Ryan.

La dona de Romney, l'estrella de la nit

Però més enllà d'aquesta nominació segura, l'estrella de la nit a Tampa ha estat la dona del candidat republicà a la Casa Blanca. Ann Romney ha obert la convenció amb un discurs de to familiar que tenia la intenció d'apropar Mitt Romney a les masses. "Poden confiar en en Mitt. Estima els Estats Units, ell ens portarà a un lloc millor. Donin-li aquesta oportunitat, donin als Estats Units aquesta oportunitat", ha afirmat Ann en un parlament on ha mostrat les vivències amb el seu marit com la millor mostra d'honestedat i d'humanitat.

Ann i Mitt Romney han criat cinc fills en 42 anys de matrimoni i també han construït una gran fortuna. "Han passat 47 anys des que aquest jove alt i encantador em va portar a casa després del nostre primer ball. No tots els dies des de llavors han estat fàcils, però encara em fa riure, i mai he tingut cap raó per dubtar que jo era la dona més afortunada del món", ha assenyalat.

A la caça d'Obama

Els republicans, però, han passat ràpidament del to familiar a un de més ferotge de les mans de Chris Christie. El governador de Nova Jersey ha clausurat la primera jornada de discursos de la convenció amb una crida als nord-americans a treballar per a un "segon segle americà". Christie no s'ha estat de carregar durament contra les polítiques del president Barack Obama: Romney "ens dirà les autèntiques veritats que necessitem sentir [...] per posar fi al desastre que suposa posar el més gran sistema de salut del món en mans de buròcrates federals, i aquests buròcrates, entre un ciutadà nord-americà i el seu metge".

Christie, ha banda de criticar el polèmic pla de salut universal impulsat pels demòcrates, l''Obamacare', ha esgrimit la resta de pilars dels conservadors nord-americans, com la necessitat de construir de nou un "exèrcit fort". Però Christie, conegut pel seu discurs directe, pla i sarcàstic, ha evitat en tot moment dir el nom d'Obama.

stats