Dedicar temps a pensar en els altres

Expliquem les últimes novetats i campanyes d’entitats com Arrels, el Casal d’Infants del Raval, el Banc dels Aliments o Reyes Majos. El Nadal és un bon moment per col·laborar amb aquestes o altres entitats, de les quals depenen col·lectius molt vulnerables

4 min
Un voluntari amb cartelleria del Gran Recapte

Empenta final al Gran Recapte d’Aliments

Fins a l’11 de desembre tothom que ho vulgui pot continuar col·laborant amb el Gran Recapte d’Aliments a través del Bizum 33596 o bé accedint a la web www.elgranrecapte.com. Aquest any, com l’any passat, la campanya ha canviat de format: deixa de fer la recollida en espècies i opta per la donació econòmica. “Això ens permet ajustar més les compres en temps i producte”, explica Lluís Fatjó, director del Banc dels Aliments. Durant la campanya del 2020 l’entitat va aconseguir recaptar 7,8 milions d’euros, gràcies als quals s’han pogut atendre les necessitats alimentàries bàsiques de 265.000 persones de mitjana mensual a tot Catalunya. “Nosaltres suposem un complement per a moltes famílies que no tenen accés a aliments bàsics de qualitat amb freqüència. Entreguem molta fruita i verdura, carn i peix congelat, conserves, oli d’oliva o llet. El nombre d’usuaris no minva i s'ha incrementat en 60.000 persones des de principis d’any”, explica.

Després de les bones xifres de l’any passat, “excepcionals arran de la pandèmia” segons Fatjó, la campanya d’enguany no ha arribat a la mateixa quantitat recaptada i per això animen a tothom que ho vulgui a fer les últimes donacions. Aquest 2021 més de 3.000 establiments de grans superfícies i més de 500 petits comerços han participat en el Gran Recapte, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de 8.500 voluntaris i a l’aportació solidària de milers de persones anònimes.

El taller La Troballa és on s'elaboren els objectes de regal que es venen a la botiga d'Arrels

Arrels inaugura una nova botiga

La botiga física de la Fundació Arrels, que ja compta amb un espai virtual, va obrir les portes l'1 de desembre al número 3 del carrer Ample, a Ciutat Vella. L'espai es concep com una mà estesa als veïns i veïnes de Barcelona. S'hi portaran a terme xerrades de sensibilització, visites d’escoles i exposicions, i servirà de punt de trobada entre persones que formen part de l’organització i la ciutadania. També serà l’aparador dels productes que s’elaboren al taller ocupacional d’Arrels. Anomenat La Troballa, aquest espai fa 20 anys que funciona. Persones que viuen o han viscut al carrer hi elaboren productes artesanals, fets a mà i amb materials sostenibles.

Des del 1987 Arrels atén i orienta persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Durant el 2021 l’entitat ha atès 1.964 persones, ha visitat 811 persones al carrer per saber com estan i per enfortir els seus vincles, ha acollit 1.358 persones al centre obert i està garantint allotjament a 246 persones.

La gent gran són part dels destinataris de la campanya dels Reyes Majos

La campanya Reyes Majos fa realitat 2.300 desitjos nadalencs

La Fundació Miaportación ha portat a terme per dotzè any consecutiu la seva campanya solidària Buscamos Reyes Majos, per fer efectius els desitjos nadalencs de més de 2.300 persones que es troben en una situació desfavorable. La campanya es porta a terme amb la col·laboració de 36 entitats socials d’Espanya. Els seus usuaris escriuen les cartes i, gràcies als donatius i als treballadors de quinze empreses que hi participen, es poden fer arribar els regals desitjats.

L’essència de la campanya és connectar a través d’una carta manuscrita els que tenen ganes d’ajudar amb els que necessiten afecte, per tal d’enviar-los una sorpresa per Nadal i arrencar-los un somriure. Les inscripcions per poder-hi col·laborar aquestes festes estan tancades però tothom que ho vulgui pot apuntar-se a www.reyesmajos.org i rebrà un avís quan comenci la campanya de l’any vinent.

El Casal dels Infants aborda el problema de la vulnerabilitat i el risc d'exclusió social en la infància

El Casal dels Infants posa en marxa la campanya 'Protegim la il·lusió'

El dilluns 13 de desembre el Casal dels Infants donarà el tret de sortida a la campanya Protegim la il·lusió, amb la qual vol garantir l'acompanyament socioeducatiu a 2.000 nens i nenes, amb el suport de la ciutadania. Protegim la il·lusió consisteix en un recapte obert a la web de l’entitat (casaldelsinfants.org) gràcies al qual no només s’acompanyarà els infants, sinó que també es farà costat a les seves famílies, a joves d’entre 18 i 21 anys i a programes de formació i inserció laboral. En total se’n beneficiaran més de 6.000 persones dels barris del Raval, el Besòs i el Maresme (Barcelona); Llefià i Sant Roc (Badalona); Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); la Mina i el Besòs (Sant Adrià del Besòs) i el municipi de Salt.

Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants recorda que “a Catalunya hi ha mig milió d’infants en risc de pobresa o exclusió social, un de cada tres nens i nenes” i fa una crida a transformar aquesta realitat “des de la responsabilitat de les administracions públiques i la suma de molts altres esforços”. Cada any l’entitat ofereix 55 serveis socioeducatius a infants en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu que superin el risc d’exclusió social. Aquests serveis s’adeqüen a les seves necessitats i etapes de desenvolupament des de la primera infància fins als 21 anys.

A més de la campanya Protegim la il·lusió, durant les pròximes setmanes el Casal dels Infants portarà a terme la venda de dos models de bosses de roba solidàries tipus Tote Bags. Els dos productes, que podreu trobar als establiments Abacus i Muji, tenen un dibuix fet pels infants del Casal i el 100% de la recaptació es destinarà als serveis socioeducatius de l’entitat.

stats