Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Olga Vallejo
5 min

Diem Nadal i automàticament hi associem un munt d’idees: família, amics, trobades, tradicions, rituals, àpats i regals, molts regals. Comencem alimentant el tió, mentre fem la carta als Reis, i potser fins i tot passa per casa el Pare Noel, l’amic invisible de la feina o d’un grup d’amics i l’oportunitat de comprar un detall per a qui fa temps que no veiem i ens fa il·lusió que sàpiga que hem pensat en ell.

Més enllà del que hi ha dins l’embolcall, ¿tenen valor aquests regals? “Quan comprem no comprem el valor de canvi del producte, sinó que comprem el significat social d’aquest producte”, explica Vicent Borràs, professor del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB. Comprar un regal suposa comprar un acte de representació social, regalem per dir a l’altre que l’estimem, que ens importa i hem pensat en ell per decidir què li comprem. “No es podria entendre un Nadal sense regals, seria com un Nadal sense pessebre o arbre, és un ritus més de les celebracions nadalenques”, assegura. A tothom li agrada rebre regals i ja tenim clar que fer-ne és important, però saps què regalaràs? Aquí tens algunes idees perquè t’acabis de decidir.

ROBÒTICA EDUCATIVA

www.makeblock.es

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Si tens més de 10 anys i vols aprendre a programar, el mBot Ranger és per a tu. Amb aquest kit de robòtica educativa es poden construir tres models de robot diferents, que es programen des de la tauleta amb un entorn de programació visual per blocs. Perfecte per passar-ho bé jugant i alhora potenciar les competències STEAM.

‘MISTERIS DE LA BOIRA’

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

L’estrena literària de la periodista Selena Soro, amb la qual ha guanyat el IX Premi Carlemany pel foment de la lectura, transcorre a Terra Fosca, un món on està prohibit estimar i l’Ordre Ministerial ha robat el temps a les persones. La Gal·la és l’única esperança per derrotar el tirà de l’Ordre. Una novel·la fantàstica sobre l’amor universal, el valor de la família i el poder de les emocions.

UN CLÀSSIC ACTUALITZAT

www.nintendo.es

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Game & Watch: Super Mario Bros és la nova consola retro de Nintendo, que arriba per celebrar el 35è aniversari de Super Mario Bros. A primer cop d’ull sembla la consola original dels 80, però aquesta, a més de tenir preinstal·lats Super Mario Bros, The Lost Levels, Ball versió Mario i un rellotge digital, té una pantalla a tot color i recupera la creueta nintendera.

LA CAIXA REGAL CATALANA

www.fentpais.cat

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Vols regalar experiències per gaudir del país des del respecte i l’autenticitat? Les caixes regal de Fent País tenen més de 500 experiències diferents que ofereixen petites empreses arrelades al territori. Entre les propostes, que van des dels 19,90 € fins als 79,90 €, pots triar nits amb encant, restaurants, benestar, rutes culturals, aventura o natura.

IRREALITAT ANIMAL

ornamante.com

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

És impossible no enamorar-se de l’univers d’Ornamante. Les creacions de Xavier Ferrer i Francisco Aguilera són peces artístiques de ceràmica fetes a mà i de forma completament artesanal. Ja compten amb 16 espècies d’animals humanitzats, que també poden convertir-se en làmpara i es poden personalitzar.

FLORS DE TOTA MENA

linktr.ee/tri.me.ra

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Trí.me.ra és el col·lectiu floral creat per tres floristes que s’han unit per crear la seva primera pop-up nadalenca amb flors fresques i seques, rams desestructurats, salvatges i acolorits, plantes i objectes de decoració. A més de la botiga online, estaran fins al 26 de desembre al barri de Gràcia de Barcelona (c/ Diluvi, 5).

TEIXINT 2021

www.weareknitters.es

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Els confinaments han sigut una oportunitat per descobrir noves aficions, la majoria manuals que ajuden a relaxar-nos, i entre les quals la mitja. Fa anys que està de moda teixir i ara és més fàcil que mai amb We Are Knitters, on tens tota mena de llanes, patrons i tutorials per fer mitja, ganxet o macramé. Un regal rodó, teixeixes, et relaxes i a sobre et vesteixes.

JOIES PERSONALITZADES

www.ainabarcelona.com

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

Aina Barcelona són joies dissenyades i fabricades a mà per l’Aina Ministral. Or, plata, pedres naturals i la possibilitat de tenir una peça personalitzada, feta a mida i pensada per a qui tu vulguis. Té botigues físiques a Barcelona on pots concertar una cita, i l’opció de comprar online.

KIT DE BULLET JOURNAL

theflowerjournal.com

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

L’alternativa a les agendes predissenyades és el Bullet Journal(BuJo), un diari personalitzat i flexible que s’adapta als canvis i on la creativitat està molt present. En aquest kit tens tot el que necessites: llibreta, manual per iniciar-te al BuJo, washitapes i diferents retoladors. Tingues-ho tot a punt per organitzar el 2021.

JERSEIS D’AHIR FETS AVUI

iaios.com

Hi ha un regal perfecte per a cadascú

IAIOS són jerseis 100% reciclats, amb retalls de llana i acrílics sobrants d’altres confeccions, fabricats en tallers locals i de proximitat. Roba ecològica amb patrons senzills i atemporals, pensats perquè t’acompanyin durant molts anys. Cada jersei té el nom d’un iaio amb una història al darrere. Quan compris un IAIOS rebràs la seva biografia.

stats