Especials Nits d'estiu 11/06/2021

Cinema a l'aire lliure: metratges de tots els temps per fer passar la calor

Amb gandula a Montjuïc o dins el cotxe a Golmés

3 min
Imatge de la Sala Montjuïc durant una de les projeccions d'una edició precedent

Sala Montjuïc, o l’elixir cultural que cura

“Un poderós elixir per a la cura de tots els mals”. L’eslògan de Sala Montjuïc 2021 s’alinea amb el missatge reivindicatiu de la cultura. La poció arriba, com ja era habitual abans de l’any passat, en format de pantalla gegant i amb música en directe. Del 2 de juliol al 6 d’agost, la gespa del fossar de Santa Eulàlia reprendrà la quotidianitat estiuenca perquè els amants del setè art gaudeixin del cinema a l’aire lliure. La programació combinarà èxits internacionals dels dos últims anys amb clàssics de les dues primeres dècades d’aquest segle. L’encarregat de tallar la cinta inaugural serà Amélie, el film més votat pels seguidors de Sala Montjuïc i que ja va inaugurar la primera edició, el 2003. També s’hi podran veure títols com Nomadland, Sentimental, Érase una vez en... Hollywood, Intocable, Parásitos i Desayuno con diamantes, entre d'altres. Per seguir la tradició, l’última projecció serà una sorpresa fins a l’últim moment, però els seguidors del cicle en tindran pistes a les xarxes socials.

Les sessions, que s’adaptaran a les mesures sanitàries vigents, s’acompanyaran de música en directe. Concerts de jazz, swing, blues, folk, rockabilly, música brasilera i afroreggae seran els protagonistes abans de l’inici de les projeccions. El jazz i la chanson française de Pierre Arnaud Quartet inauguraran l’edició per acompanyar el retorn d’Amélie. En les sessions posteriors hi seran presents Chino and the Sharps, Veramérica, River Omelet i Monkey Men, entre d’altres. Aquest any la col·laboració amb el Festival Grec arribarà amb ritmes africans i les actuacions de noms com Afrikemet, Alma Afrobeat Ensemble, Adê i Inna Sound Foundation. La cloenda anirà a càrrec de la cantant i compositora brasilera Mirla Riomar.

L'autocine de Golmés es va estrenar l'any passat amb molt d'èxit

Golmés, experiència cinèfila sobre rodes

“El ressò que vam tenir l’any passat ens va agafar completament desprevinguts perquè no ens ho pensàvem. Sí que és cert, però, que amb Jordi Castañé, del restaurant Resquitx, amb qui vam posar en marxa la iniciativa, ens vam avançar una mica a l’obertura dels cinemes. Les entrades volaven dies abans de la projecció”, recorda Pere Aumedes, gerent de l’empresa exhibidora Circuit Urgellenc SA. Aquest any a Golmés tornen a la càrrega, també amb aliança amb el mateix restaurant ubicat al costat de l’autocinema –un espai que antigament ocupava la macrodiscoteca Big Ben– i l’Ajuntament. Hi afegeixen l’opció de sopar a l’interior del recinte amb oferta de food trucks i crispetes i també de gaudir d’espectacles que amenitzaran les vetllades.

Les projeccions per seguir des del cotxe s’han programat aquest any també per a tots els dissabtes de juliol i agost –l’any passat es van limitar al juny–, però els títols que s’hi podran veure s’aniran actualitzant setmana rere setmana. “No volem fer un calendari per a tot l’estiu. Pel que fa a les pel·lícules que projectarem, volem barrejar estrenes d’actualitat amb algun clàssic”, apunta Aumedes, que espera que l’autocinema de Golmés tingui continuïtat estiu rere estiu. Si dissabte 12 és el torn d’Expediente Warren: obligado por el demonio, amb sorteig de premis inclòs per a qui acudís disfressat a la projecció, el dissabte següent, 19 de juny, han previst l’exhibició de Cruella, l’última de Disney. Informaran dels nous títols programats i altres novetats a circusa.com.

stats