Especials  /  Nits d'estiu 11/06/2021

El Grec torna amb la mirada posada en l'Àfrica

La programació concentra quasi un centenar de propostes en 40 espais de la ciutat del 27 de juny al 31 de juliol

2 min
En el marc del Grec Odile Sankara porta 'Parole Due', les poesies d'Aimé Césaire, al teatre La Gleva

“Una explosió de llum i d’optimisme i guanyar terreny per a la cultura”. La cita d’aquest any del Grec, el Festival d’Estiu de Barcelona, es justifica per si sola. Del 27 de juny al 31 de juliol, presentarà gairebé un centenar de propostes en 40 espais de la ciutat. S’hi afegiran algunes reprogramacions de l’edició del 2020 que van començar el 10 de juny i 28 activitats paral·leles en una vintena d’espais més. El Grec 2021 vol revolucionar més que mai la ciutat i, a la vegada, donar suport al sector cultural. Per això, en aquesta edició, més de la meitat dels espectacles programats són coproduccions.

Recaredo Silebu, Juan Tomás Ávila Laurel, Ricard Boyle i Andrea Bel, les ànimes d''Annobón', que es podrà veure al Lliure

El Grec 2021 fixa la seva atenció en l’Àfrica barcelonina. N’és un clar exemple l’espectacle inaugural del festival: Carrer Robadors, l’adaptació teatral de la novel·la de Mathias Enard que dirigeix Julio Manrique i que compta amb un repartiment de joves actors que mostren una part de la diversitat cultural de Barcelona: àrab, catalana i castellana. Malgrat les dificultats actuals, el festival també aposta per la presència de la creació internacional, amb propostes que arriben del continent africà, com el concert de Fatoumata Diawara. La mirada africana s'expandirà més enllà de l’espai de Montjuïc i també arribarà al Grec Ciutat amb espectacles com Annobón al Teatre Lliure, Parole due al teatre La Gleva, i Combat de negre i de gossos al Tantarantana.

Fatoumata Diawara actua al Grec el 5 de juliol

Més enllà de l’Àfrica, el Grec 2021 també porta a escena La filla del mar amb La Barni Teatre, La casa de los espíritus, en una adaptació teatral de Carme Portaceli, i Soc una nou de Ramon Molins, en una interessant adaptació d’un conte de Beatriz Rosés dirigida a espectadors a partir de sis anys. Com sempre, el Grec també programa dansa amb espectacles com Acciones sencillas de Jesús Rubio Gamo o Malditas plumas de Sol Picó, i música, que entre la varietat de gèneres tindrà concerts com els de Sopa de Cabra, que inicia la gira del trentè aniversari del disc Ben endins, Rodrigo Cuevas, Omara Portuondo i Love of Lesbian, entre molts altres artistes. El cicle Escenes: Dones i Creació, que tindrà lloc a l’Auditori, i les activitats de l’espectador que inclouen espais per a xerrades, audiovisuals i formació justifiquen l’explosió del Grec que viurà la ciutat aquest estiu amb una programació que s’endinsa per tots els racons de la cultura i n’extreu l’ànima.

stats