Especials 14/02/2021

Noves maneres d’aprendre

Dominiques Vallirana, un exemple d’aposta per metodologies transformadores de l’educació

2 min
Noves maneres d’aprendre
 Dominiques Vallirana, un exemple d’aposta per metodologies transformadores de l’educació

L’ensenyament tradicional on les classes magistrals eren el centre de l’educació ha anat evolucionant cap a noves metodologies. Actualment, cada cop són més els centres que aposten per una formació integral, que inclou l’educació en valors, les noves tecnologies, la capacitat crítica, l’autonomia, el treball en equip, la resiliència, la creativitat, el plurilingüisme i un llarg etcètera. Amb unes metodologies actives que permetin que l’alumne sigui el protagonista del seu aprenentatge i se li despertin les ganes d’experimentar, participar i adquirir un paper actiu en la seva formació.

Vídeo Dominiques Vallirana

Aquest és el cas de Dominiques Vallirana, que ja fa anys que treballa amb unes metodologies innovadores que permeten una educació més personalitzada i inclusiva, adaptant-se al ritme d’aprenentatge de cada alumne i a les seves necessitats.

Un dels pilars fonamentals del projecte educatiu d’aquesta escola és l’educació emocional, sobre la qual tenen una llarga trajectòria i en són referents. A través de Look Inside, un programa d’educació emocional al servei de tota la comunitat educativa (alumnes, famílies i professorat), es vetlla pel desenvolupament de la interioritat de cada un dels i les alumnes i se’ls guia en el seu procés de descobrir qui són. El programa es desplega en totes les etapes educatives i està basat en el desenvolupament de les competències emocionals.

Dos alumnes amb un giny de robòtica

El treball de les intel·ligències múltiples també forma part de la base del projecte de Dominiques Vallirana, ja que permet personalitzar l’aprenentatge i ajudar l’alumne a descobrir quines són les seves habilitats per tal de potenciar-les.

Preparats per al demà

En totes les etapes es treballa a través dels ambients o els projectes, es posa molt èmfasi en l’educació emocional, es fomenta l’aprenentatge multilingüe i es duen a terme diversos projectes propis per tal de garantir la formació integral de l’alumnat. Un projecte educatiu que s’ha vist enriquit per les aportacions de la neurociència en l’àmbit educatiu i el desplegament de les competències digitals.

Un alumne amb un joc d'encaix de peces

Amb tot, des de Dominiques Vallirana es du a terme una educació que afavoreix l’aprenentatge dels alumnes d’una manera activa, cuidant el desenvolupament emocional i humà, alhora que permet desplegar unes competències que fan que l’alumnat, en acabar el seu pas pel centre, sigui autònom, creatiu, compromès, crític, responsable i conscient i estigui preparat per fer front amb garanties al seu futur.

Vine a veure l’escola! 

Apunta’t a les visites presencials a la nostra web 

http://dominiquesvallirana.com/portesobertes/

i coneix de primera mà les nostres instal·lacions i el projecte educatiu.

A causa de les circumstàncies actuals és necessària la cita prèvia i les visites es fan en grups de màxim 10 persones.

https://dominiquesvallirana.com

stats