Contingut patrocinat
Especials 08/11/2022

Com ordenar un traster?

La utilitat dels trasters és evident, però també és important saber com tenir-hi guardades les nostres pertinences

Redacció
2 min
El lloguer de trasters en grans ciutats és molt freqüent per la falta d'espai als pisos

Els trasters són una eina útil a l’hora de guardar les nostres pertinences. I això es fa més evident encara en les grans ciutats, on els pisos són més petits i hi comptem amb menys espai. Per exemple, el alquiler de trasteros en Barcelona o a Madrid és molt freqüent. Però, quan ja disposem del nostre petit magatzem, és important que sapiguem com ordenar el que hi guardarem.

Primer pas: ordenar l’espai

El primer que hem de fer per estructurar el nostre traster és aclarir l’espai. Per fer-ho, cal treure’n tot el que hi tenim col·locat al terra. Així, podem revisar si el que hi ha als prestatges és important o podem llençar-ho. També podrem veure quins espais hi queden i aprofitar-los. Fins i tot tenim l’opció de col·locar algun altre prestatge, si hi cap, i guanyar espai per guardar les nostres coses.

Per tal d’aprofitar al màxim el traster, podem organitzar el que hi tenim guardant-ho en caixes de diferents mides (substituint les velles per unes de noves) i emmagatzemar-ho com si fos el Tetris, el popular joc d’encaixar peces. Tot això, esclar, després d’haver escombrat la superfície.

A continuació, hem d’anar mirant tot el que hi havia al terra del traster i que hem tret de l’espai. El que no ens faci falta o que no tingui valor sentimental, podem llençar-ho. En canvi, el que desitgem guardar podem col·locar-ho en els espais generats als prestatges que ja hem comentat.

Segon pas: aprofitar el terra del traster

Un cop hem acabat tota la feina anterior i hem carregat en bosses d’escombraries el que volem llençar, arriba el moment d’aprofitar el terra del traster. Es tracta d’un espai afegit que no podem desaprofitar.

Començarem pel fons i anirem en direcció a la porta, amb l’objectiu de treure partit a tot l’espai del terra. En aquest sentit, posarem més endins allò que no haguem d’utilitzar. En cas contrari, si posem cap al fons alguna cosa que fem servir sovint ens resultarà més difícil arribar-hi.

Per tant, les coses més útils han d’estar com més a prop de la porta millor. Finalment, és important que fem un ‘mapa’ de l’habitacle, és a dir, que dibuixem l’espai on hem col·locat cada cosa. Així ens serà més fàcil trobar-la quan la necessitem.

Tercer pas: completar la neteja

Un cop completats els dos passos anteriors, només ens queda acabar només ens queda acabar la neteja. És a dir, recollir totes les bosses d’escombraries que hem omplert i portar-les a un Punt Net. Així acabarem l’ordenament del nostre traster. Gràcies a això, hem guanyat espai i hem netejat les coses que hi guardem.

En conclusió, els trasters són espais molt útils per emmagatzemar aquelles coses que fem servir habitualment però que volem conservar. Precisament per això, han d’estar nets i ben organitzats. Si no és així, quan busquem alguna cosa mai la trobarem.

stats