NORUEGA
Especials 26/04/2012

40.000 persones canten contra Breivik a Oslo

Milers de noruecs han mostrat així el rebuig a les idees i accions de l'autor confés de les matances a la capital noruega i a l'illa d'Utoya. Han cantat la canço "Nens de l'arc de Sant Martí", que fomenta la pau i la igualtat i que el terrorista havia criticat durament en el seus manifestos

Ara
1 min

BarcelonaMés de 40.000 persones s'han concentrat aquest dijous a prop del tribunal de la capital noruega on es processa Anders Behring Breivik, l'autor confés de les massacres d'Oslo i Utoya, per cantar una cançó infantil que el terrorista va criticar fermament en el seu manifest xenòfob perquè fomentava el multiculturalisme. Breivik havia denunciat la cançó "Nens de l'arc de Sant Marí" (1971), del noruec Lillebjoern Nilsen perquè la considerava d'idees marxistes que rentaven el cervell dels més menuts. Nilsen, justament, ha acompanyat la multitud cantant, que anaven acompanyats de roses en homenatge a les 77 víctimes.

Mentre ressonaven els cants per la plaça Youngstorget i el centre d'Oslo, Breivik continuava prestant testimoni al tribunal.

stats