POLÍTICA
Especials 21/06/2012

El PP valencià: "Som l'únic partit que defensa les senyes d'identitat i la nostra cultura"

El secretari general del PP del País Valencià carrega contra Artur Mas i, en un comunicat en castellà, acusa el PSPV, Compromís i EUPV de fer el joc als "nacionalistes catalans, que veuen en ells un suport en la seva croada contra el valencià"

M.colomer
2 min

BarcelonaEl dia que es compleixen vint anys de la mort de Joan Fuster, el PP del País Valencià li ha retut el seu particular homenatge. No pas per elogiar-ne l'obra literària i el llegat polític, sinó més aviat al contrari. El secretari general dels populars valencians, Serafín Castellano, ha intentat matar dos pardals d'un tret: Ha carregat amb duresa contra l'oposició d'esquerres i, de retruc, contra el nacionalisme català. Castellano, en un comunicat en castellà, ha erigit el PP com "l'únic partit que defensa les senyes d'identitat i la nostra cultura a diferència d'altres partits de l'esquerra que tenen complexes i mai han cregut en la Comunitat Valenciana". Està clar, però, que les senyes d'identitat i la cultura de les quals parla el PP no són les de Fuster.

En un comunicat en castellà, el secretari general dels populars valencians ha carregat contra el que anomena el "tripartit valencià" (PSPV, Compromís u EUPV), a qui ha acusat d'"animar els nacionalistes catalans a qüestionar les nostres senyes d'identitat". Per ell, PSPV, Compromís i EUPV estan executant un "assaig de pacte per guanyar poder", cosa que ha fet "que els nacionalistes catalans vegin en ells un suport en la croada contra el valencià" i a voler "immiscuir-se en el que som i en el que representem els valencians".

Contra Mas

En el comunicat, Castellano es refereix explícitament a les declaracions que va fer aquest dimecres el president de la Generalitat catalana, Artur Mas, que va reivindicar des dels Estats Units que la llengua catalana "no és només patrimoni de Catalunya, sinó també de la Franja i, per tant, de l'Aragó, del País Valencià i de les Illes" i que, per això, "l'haurien de tractar com a patrimoni seu". Mas va destacar que "seria bo que aquest patrimoni comú que és el català s'estengués amb la mateixa força per tot el seu domini lingüístic" i ha lamentat que en alguns àmbits "en lloc de protegir-lo es dediquin a posar-hi dificultats".

El secretari general dels populars valencians ha replicat que "per al PP és una prioritat la defensa de les senyes d'identitat dels valencians i la realitat i la legalitat no és altra que l'establerta en el nostre Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Constitució Espanyola", que "parlen molt clarament de quina és la llengua dels valencians, que no és altre idioma que el valencià". També ha retret al líder del PSPV, Ximo Puig, que col·labori amb l'Institut Ramon Llull en lloc d'exigir a aquest organisme que "deicxi d'identificar universitats i altres organismes de la Comunitat com a catalans".

stats