Publicitat
Publicitat

França

President Hollande

Hollande confirma els pronòstics. Es converteix en el primer socialista en 17 anys que arriba a l’Elisi i deallotja un Sarkozy que insinua la retirada definitiva

França ha girat full en la seva història i ha escollit el primer president d'esquerra que arriba a l'Elisi en els últims 17 anys. Un líder amb un perfil atípic en la política francesa, aliè al faraonisme de molts dels seus antecessors i a la qualitat d'home providencial que tants s'han esforçat a exhibir. François Hollande es va convertir ahir en el nou cap d'estat francès després d'imposar-se en la segona volta de les eleccions presidencials amb el 51,7% dels vots, superant el 48,3% que va apostar pel president sortint, Nicolas Sarkozy.

Des del primer dia, Hollande ha fet campanya per convertir-se en "un president normal", contrari als reflexos monàrquics que, paradoxalment, segueixen caracteritzant la funció presidencial en aquest règim republicà. El context de crisi, el descrèdit en la paraula política i el rebuig generat per la figura de Sarkozy l'han acabat catapultant cap al capdavant d'un país que afronta nombrosos reptes de futur.


Podeu llegir la peça sencera a l' ARA PREMIUM.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT