Sant Jordi 2017 assoleix un 4% més de facturació

Es venen més d'1,6 milions de llibres i es facturen 21,80 milions d'euros, sumant els dos dies del cap de setmana

L.s.
2 min
SANT JORDI

BarcelonaEs confirmen les bones sensacions que els llibreters van tenir durant la diada de Sant Jordi 2017: la facturació va pujar un 4%, com s'havia augurat, i es va tancar la jornada amb una facturació de 21,80 milions d'euros (un milió més que l'any anterior, que va ser de 20,96 milions d'euros). Es van despatxar més d'1,6 milions de llibres. Això sí, enguany s'han sumat de forma excepcional les vendes acumulades de dissabte i diumenge, en caure la diada en cap de setmana, tal com va acordar la Cambra del Llibre de Catalunya de manera excepcional.

El rànquing definitiu de Sant Jordi 2017A més de donar les dades definitives dels rànquings de llibres més venuts, on al cim hi segueixen sent, en català, Xavier Bosch i Carles Capdevila, i en castellà Fernando Aramburu i Marie Kondo (en comptes de Pau Donés), també s'han obtingut altres dades a través de LibriData, l'eina de la Cambra del Llibre de Catalunya que comptabilitza les dades de venda de 172 punts a tot el país. Per exemple, que es van vendre 52.467 títols diferents, un 15,9% més que el 2016. El pes sobre el total dels 10 títols més venuts ha sigut del 6,34%. El gremi també ha fet públics els llibres més comprats per demarcacions.

El català segueix triomfant, a diferència de la resta de l'any. Dels exemplars venuts, el 56% van ser en català (un 1,78% més que l'any passat), el 43% en castellà i l'1% en altres idiomes. Del total de vendes de la diada, la literatura infantil i juvenil ha suposat el gruix més important de vendes, un 35,31%. La ficció representa el 34,25% i la no-ficció el 30,44%.

"Hi va haver una participació excepcional a tot el país en general", referma Antoni Daura,

president del gremi. "Sembla que finalment s'ha trencat la creença que Sant Jordi és més participatiu entre setmana; s'ha demostrat que la gent s'hi aboca caigui quan caigui”, diu Daura. L'èxit de vendes es va estendre a tot Catalunya. Un centenar de municipis van permetre l’obertura comercial el dia 23, a iniciativa del Consell de Gremis de Catalunya, fet que, asseguren, va afavorir les vendes.

stats