Síria
Especials 05/04/2012

L'ONU exigeix a Síria complir immediatament el pla de pau de Kofi Annan

Baixar al-Assad haurà de posar en marxa el compromís amb la comunitat internacional "no més tard del 10 d'abril". Mentrestant, han mort 27 persones en diverses localitats del país

Efe
1 min
Enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per resoldre la crisi a Síria, Kofi Annan / AFP

Nacions UnidesEl Consell de Seguretat de l'ONU ha exigit aquest dijous a Síria el compliment "amb urgència i visibilitat" del seu compromís de posar en marxa el pla de pau de l'enviat especial de l'organisme i la Lliga Àrab, Kofi Annan.

La comunitat internacional ha instat Damasc a complir, tal com va prometre Baixar al-Assad diumenge, els sis punts del pla de pau d'Annan "no més tard del 10 d'abril". A més, el Consell ha insistit en la necessitat d'un "mecanisme de supervisió efectiu i creïble a Síria que vigili el compliment del cessament de la violència armada en totes les seves formes, així com els aspectes rellevants del pla d'Annan".

L'ONU ha reiterat la seva crida a les autoritats sirianes per permetre de forma immediata l'accés de personal humanitari perquè assisteixi la població més necessitada. A més, ha afegit que, perquè això sigui possible, "és necessària la implantació d'una pausa diària de violència durant dues hores".

A Síria han mort aquest dijous 27 persones, entre elles tres menors, segons han indicat els membres de l'oposició. Mentrestant, el govern ha assegurat que ha començat a retirar les seves tropes de Daraa (sur), Idleb (nort) i Zabadani, als afores de Damasc.

stats