Contingut patrocinat
Especials 10/03/2023

Arriba Tech&Play, el festival per jugar en família amb les últimes tecnologies

El diumenge, 19 de març, en el marc de Family Day del festival Tech&Play, el Teatre Lliure de Montjuïc s'omplirà d'activitats i tallers immersius gratuïts per acostar tecnologies com la robòtica o els drons a tothom.

3 min
L'organització del Family Day ha dissenyat un programa farcit d'activitats i experiències dirigides a famílies i infants a partir de 6 anys.

Mirar les darreres tendències de TikTok o Instagram, descarregar arxius emmagatzemats al núvol, fer una videotrucada, xatejar amb les amistats, jugar i fer els deures des d'una tauleta... Des de fa anys, un bon grapat de noves tecnologies han passat a formar part de la vida quotidiana de moltes persones. Ara bé, n'hi ha algunes que semblen un pèl més llunyanes: la intel·ligència artificial, el metavers, l'art digital...

Per acostar-les a la ciutadania i brindar a tothom l'oportunitat d'experimentar-les, Mobile World Capital Barcelona organitza el Family Day, un esdeveniment gratuït que omplirà d'activitats familiars i tallers immersius el recinte del Teatre Lliure de Montjuïc, a Barcelona. Serà el diumenge, 19 de març, de 10 del matí a 4 de la tarda. La cita s'emmarca en la programació del Tech&Play, el nou festival tecnològic impulsat per la mateixa institució que, del 17 al 19 de març, buscarà humanitzar les tecnologies punta deixant que la ciutadania les visqui amb els cinc sentits. Durant tres dies, els visitants podran viure en primera persona experiències de realitat immersiva que barregen el món físic amb el virtual, a més de reflexionar com les noves tecnologies tenen un impacte constant en el dia a dia.

Un diumenge ple d'activitats

Descobrir, jugar, participar i, sobretot, passar-s'ho bé. Amb aquest lema ben fixat, l'organització del Family Day ha dissenyat un programa farcit d'activitats i experiències dirigides a famílies i infants a partir de 6 anys. Els visitants que s'acostin el 19 de març al Teatre Lliure podran gaudir de sis hores plenes d'experiències immersives i d'una singular oferta de tallers ideada expressament perquè els més petits descobreixin les noves tecnologies d'una manera divertida i creativa. En total, s'han preparat set tallers -d'uns 30 minuts de durada- que permetran endinsar-se en la robòtica i la programació creativa, però també en la producció musical, els videojocs i la conducció de drons. Per poder accedir al recinte i participar-hi tan sols cal inscriure-s'hi prèviament -i de manera gratuïta- a través de la pàgina web del festival, si bé la participació a les activitats està condicionada per l'aforament.

Els visitants que s'acostin el 19 de març al Teatre Lliure podran gaudir de sis hores plenes d'experiències immersives i d'una singular oferta de tallers ideada expressament perquè els més petits descobreixin les noves tecnologies d'una manera divertida i creativa.
  1. Jugar a programar el robot Indi. En aquest taller interactiu, els participants es podran acostar al món de la programació creativa ensenyant al robot Indi com circular per una ciutat com Barcelona, creant rutes i aconseguint que esquivi tots els obstacles. Activitat per a infants a partir de 6 anys.
  2. Crear amb materials reciclats. Per fomentar el reaprofitament i el reciclatge en l'àmbit tecnològic, el taller ensenyarà a les famílies com aprofitar elements de rebuig per crear objectes nous, a través del joc i la imaginació. Activitat per a infants a partir de 6 anys.
  3. Experimentar amb els sons. Amb el taller El so de les coses, Family Day ha preparat una activitat interactiva d'iniciació a la producció musical a través del joc, la intuïció i la col·laboració. Els participants podran tocar, experimentar i convertir objectes quotidians en instruments musicals. El secret: incorporar-hi plaques i connexions per atorgar-los un so. Activitat per a infants a partir de 6 anys.
  4. Fer volar drons. Un equip d'instructors ensenyarà als participants com volen els drons i quines són les claus per controlar-los. Tot seguit, dins una impressionant estructura metàl·lica de 6 metres d'altura, podran posar en pràctica els coneixements fent una cursa de drons. Activitat per a infants a partir de 8 anys.
  5. Evitar riscos tecnològics, amb Huawei. Amb l'objectiu d'aconsellar els nadius digitals perquè facin un ús responsable de les noves tecnologies, el gegant tecnològic Huawei organitza un taller que combina jocs i activitats didàctiques per aprendre a utilitzar ordinadors, tauletes i telèfons intel·ligents amb seguretat. Activitat per a infants a partir de 8 i 12 anys.
  6. Participar en un escape room tecnològic. L'activitat El cofre d'Ada Byron proposa un escape room ple de proves tecnològiques i digitals que tan sols es poden superar amb grans dosis de lògica i enginy. Activitat per a infants a partir de 5 anys.
  7. Descobrir el nou videojoc dels Beta. Els personatges del Betapodcast de TV3 també participaran en el Family Day per presentar-hi el nou videojoc del programa, amb una demostració en directe i brindant als assistents la possibilitat de ser els primers a jugar-hi.
stats