Contingut patrocinat
Especials 14/01/2023

Tecnologia disruptiva que transforma la indústria

La innovació té una cita a Barcelona amb l'IOT Solutions World Congress i el Cybersecurity Congress

3 min
L’edició conjunta de l’IOT Solutions World Congress i el Barcelona Cybersecurity Congress tindrà lloc del 31 de gener al 2 de febrer al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Del 31 de gener al 2 de febrer, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona tindrà lloc l’edició conjunta de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) i el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC). Una oportunitat perquè els 12.000 assistents de 120 països que s’hi esperen puguin accedir a les àrees d’exposició dels dos certàmens i conèixer les tendències mundials en ciberseguretat i en IOT. Tot un esdeveniment que reunirà 250 ponents internacionals de primer nivell i més de 300 expositors.

Organitzat per Fira de Barcelona, la 7a edició de l’IOTSWC estructurarà les conferències al voltant de sis eixos temàtics –IoT industrial, intel·ligència artificial, digital twins, edge computing, realitat augmentada i tecnologies 5G– i se centrarà en sectors industrials com Healthcare, Manufacturing, Smart Factories, Supply Chain, Energy and Utilities, Smart Buildings i Connected Transportation.

La indústria 5.0 i bancs de proves

La nova indústria 5.0 serà una de les grans protagonistes del congrés. Sean O’Reagain, responsable adjunt d’indústria 5.0 a la Comissió Europea, participarà en la taula rodona posterior a l’acte inaugural per explicar aquesta nova indústria que té com a objectiu desenvolupar la intel·ligència artificial perquè les màquines duguin a terme processos semblants als que executa el pensament humà. També s’abordarà com la indústria 5.0 situa el benestar del treballador al centre del procés de producció i utilitza les noves tecnologies per proporcionar prosperitat més enllà del creixement, respectant alhora els límits de producció del planeta.

La innovació és la columna vertebral de l'IOT Solutions World Congress i el Cybersecurity Congress

El congrés també comptarà amb una àrea de testbeds on es mostrarà, a través de bancs de proves, com les tecnologies més avançades poden transformar les empreses i la manera de fabricar productes i prestar serveis. Es donaran a conèixer projectes de robots preparats per col·laborar millor amb els humans (Cobots); la ciberseguretat en sectors com la sanitat i l’automoció amb cotxes connectats; solucions per transformar la logística d’última milla, i propostes relacionades amb les indústries de manufactura, energia i alimentació i begudes.

En l’edició del 2023, l’IOTSWC (www.iotsworldcongress.com) tornarà a coincidir amb l’ISE (Integrated Systems Europe, www.iseurope.org) amb la voluntat de consolidar una plataforma d’innovació única que reunirà els principals proveïdors de solucions industrials amb l’objectiu d’impulsar un ecosistema de solucions tecnològiques transformadores. “El sector ha recuperat un gran dinamisme i aquest esdeveniment serà la millor plataforma des de la qual es podran impulsar nous projectes i trobar les solucions adequades per a qualsevol companyia”, assegura Roger Bou, director d’IOTSWC.

El camí cap a la seguretat

Conjuntament amb l’IOTSWC se celebra el BCC (www.barcelonacybersecuritycongress.com), la cita internacional on es debat sobre el futur de la ciberseguretat. El 2022, la tendència de l’increment dels atacs informàtics s’ha consolidat amb una mitjana a escala mundial que supera els 1.130 atacs setmanals per organització. A Espanya es va batre un nou rècord de ciberatacs tant contra administracions públiques com contra empreses privades.

En un món que cada vegada està més connectat i digitalitzat hi ha tot d’aspectes, com l’augment del 196% d’atacs cibernètics al sector governamental i militar d’Ucraïna des de la invasió russa, uns quants ciberatacs d’escala global i els atacs de bots contra xarxes socials que evidencien la vulnerabilitat dels sistemes interconnectats i que, per tant, cal posar el focus en la seguretat informàtica.

Amb la voluntat de donar resposta als desafiaments que planteja la ciberseguretat, el BCC, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, mostrarà les últimes solucions per protegir les empreses contra codi maliciós (malware), salvaguardar dades, millorar el temps de recuperació i enfortir la confiança en el producte.

Amb el lema The path to security, la quarta edició del congrés se centrarà en la necessitat d’augmentar els nivells de seguretat a tota la indústria i d’oferir al mercat aplicacions reals als reptes i necessitats de ciberseguretat, a més de trobar noves vies de col·laboració per construir un món digital millor.

El BCC comptarà amb els principals agents i experts en la matèria i amb la presència d’una trentena d’empreses que mostraran les seves innovacions i organitzaran tallers i activitats per donar a conèixer nous productes i serveis. Els eixos temàtics del congrés seran la salut, la cadena de subministraments i la creació de llistes de materials de programari, l’energia i el sector utilities, i el sistema de control i l’automatització industrial.

En definitiva, el BCC fa una aposta clara per la ciberseguretat en la indústria i traça el camí cap a una societat més cibersegura.

stats