Contingut patrocinat
Especials 29/12/2022

Una temporada d’esquí amb novetats a les estacions de muntanya de la Generalitat de Catalunya

FGC presenta les deu claus que té preparades per afrontar la temporada 2022-2023 als seus equipaments d’hivern

Redacció
3 min
La Molina és l’estació degana dels esports d’hivern a Espanya i compta amb 68 pistes, per a tots els nivells

Cada mes de desembre arriba l’hivern i sempre ho fa acompanyat de l’inici de la temporada d’esquí. La temporada 2022-2023 ja ha donat el tret de sortida i ho ha fet amb un munt de novetats i claus a tenir en compte en les sis estacions d’esquí que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Unes novetats pensades per millorar la gestió i l’experiència de tots els esquiadors i esquiadores i dels visitants de les instal·lacions d’hivern.

En primer lloc, aquells que visitin La Molina aquest hivern podran gaudir de la remodelació que s’ha fet de la històrica pista Barcelona d’aquesta estació. La pista s’ha adequat per tal de poder ser homologada i acollir proves de velocitat d’esquí alpí. La pista central d’aquesta estació de muntanya té una longitud de 4.750 metres i un desnivell de 859 i uneix la cota més alta de l'estació, ubicada al Niu de l'Àliga, amb la base del Telecabina Cadí-Moixeró. El trajecte amb el telecabina ofereix uns paisatges espectaculars de l’estació d’esquí i de la comarca, oferint vistes immillorables sobre la comarca de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà a més d’unes vistes al Pirineu català i a l’oriental francès. Els dies de claredat es pot veure fins i tot les muntanyes de Montserrat i la Torre de Collserola i el Tibidabo.

Una altra de les novetats d’aquesta temporada d’hivern és la consolidació de les competicions internacionals en les estacions de Catalunya. Boí Taüll, Espot i La Molina acolliran certàmens internacionals amb competicions mundials del món de l’esquí. Boí Taüll serà la seu dels Mundials d'Esquí de Muntanya del 27 de febrer fins al 5 de març. Després d’acollir els Campionats Europeus d’Esquí de Muntanya aquest any 2022, Boí Taüll tornarà a posicionar-se com l'epicentre del calendari internacional d'esquí de muntanya. S’espera superar la participació dels 20 països que va tenir el certamen europeu.

Boí Taüll acollirà el 2023 els ISMF European Championships Skimo, després de l’èxit dels campionats europeus celebrats a l’estació el 2022

Per la seva banda, La Molina i Espot acolliran els Campionats del Món de Para Snowboard i de Para Esquí, respectivament. Entre el 18 i el 29 de gener, aquestes dues estacions de muntanya acolliran els Campionats del Món d’aquestes dues modalitats i revaliden la seva aposta per l'esport adaptat acollint competicions del més alt nivell al calendari internacional d’aquesta temporada 2022-2023. Ambdues estacions ja tenen experiència en la celebració de competicions de caràcter internacional homologades per la FIS i compten amb les condicions idònies per acollir un certament d’aquestes característiques.

Per la seva banda, l’estació de Vall de Núria proposa unes Festes úniques amb activitats per a tota la família amb múltiples propostes. A més a més aquesta temporada, l’estació de muntanya oferirà activitats per a tota la família durant tots els caps de setmana de la temporada d’hivern.

Millors instal·lacions

Altres novetats que alberga aquesta temporada d’esquí són les millores en les instal·lacions de les estacions de muntanya. En el cas de Port Ainé, s’ha dut a terme l’asfaltatge de l’aparcament de la cota 2000 amb la finalitat de millorar el confort dels visitants a l’estació. Amb aquesta mesura, Port Ainé consolida la capacitat per a 290 vehicles més que es va posar en funcionament la passada temporada. Aquest pàrquing es va construir l'any passat i ja va estar en servei i ara s’ha dut a terme la segona fase del projecte.

També Boí Taüll veurà millorades les seves instal·lacions amb el compliment d’una reivindicació històrica per part dels usuaris de l’estació. FGC ha dut a terme l’asfaltatge de l’aparcament principal per tal de facilitar l’accés de tots els visitants.

A més d’aquestes novetats, els sis equipaments d’hivern gestionades pel Govern de Catalunya han ampliat el compromís per a la transformació digital amb l’automatització i la simplificació en l’accés a les estacions d’esquí amb 63 màquines de compra de forfets, 7 més que la temporada anterior. I disposen de 33 màquines de recollida de forfets per aquells usuaris que hagin fet la compra online. Per altra banda, en la temporada 2022-2023, ja es podrà gaudir de wifi a totes les instal·lacions de les sis estacions d’esquí amb especial atenció a les zones de les taquilles i de restauració.

FGC també continua posant a disposició dels esquiadors i esquiadores la targeta Club PiriNeu 365. Aquesta acreditació permet accedir a les sis estacions d’esquí tot l’any i pretén ser un programa de fidelització amb avantatges i esdeveniments exclusius per aquells usuaris que es registrin en aquest club.

Finalment, en la seva aposta per l’esquí de muntanya, FGC posa un any més a disposició de les persones visitants un forfet únic que inclou l’accés a 21 circuits abalisats i dues pujades diàries a qualsevol dels remuntadors de les sis estacions.

stats